HIRDETŐ

Forrás: Nataliia Sirobaba from Getty Images

Házi fekete bodza likőr

Nagyszerű recept házi készítésű likőrre, amelyet biztosan élvezni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g Fekete bodza gyümölcsei Hozzáadott
  • 1 l vodka Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 2 Narancs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

1440 perc.
1. Lépés

Összegyűjtjük a fekete ribiszke termését, és alaposan megtisztítjuk.

2. Lépés

Az narancsokat jól megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a bodzatermékekhez.

3. Lépés

A keveréket vodkával öntjük le és sötét, hűvös helyen hagyjuk ázni 2 hétig.

4. Lépés

2 hét elteltével leszűrjük a keveréket és megmérjük a leöntött vodkát.

5. Lépés

Minden 0,5 l vodkához adjunk hozzá 400 g cukrot és forraljuk fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

Az elkészült likőrt átöntjük az üvegekbe. A likőr azonnal fogyasztható, de az íze az idővel javul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek