HIRDETŐ

Forrás: Nataliia Sirobaba from Getty Images

Házi fekete bodza likőr

Nagyszerű recept házi készítésű likőrre, amelyet biztosan élvezni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g Fekete bodza gyümölcsei Hozzáadott
  • 1 l vodka Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 2 Narancs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

1440 perc.
1. Lépés

Összegyűjtjük a fekete ribiszke termését, és alaposan megtisztítjuk.

2. Lépés

Az narancsokat jól megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a bodzatermékekhez.

3. Lépés

A keveréket vodkával öntjük le és sötét, hűvös helyen hagyjuk ázni 2 hétig.

4. Lépés

2 hét elteltével leszűrjük a keveréket és megmérjük a leöntött vodkát.

5. Lépés

Minden 0,5 l vodkához adjunk hozzá 400 g cukrot és forraljuk fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

Az elkészült likőrt átöntjük az üvegekbe. A likőr azonnal fogyasztható, de az íze az idővel javul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új