HIRDETŐ
Forrás: Nataliia Sirobaba from Getty Images
Házi fekete bodza likőr
Nagyszerű recept házi készítésű likőrre, amelyet biztosan élvezni fog.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 500 g Fekete bodza gyümölcsei
- 1 l vodka
- 400 g cukor
- 2 Narancs
HIRDETŐ
Eljárás
1440 perc.
1. Lépés
Összegyűjtjük a fekete ribiszke termését, és alaposan megtisztítjuk.
2. Lépés
Az narancsokat jól megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a bodzatermékekhez.
3. Lépés
A keveréket vodkával öntjük le és sötét, hűvös helyen hagyjuk ázni 2 hétig.
4. Lépés
2 hét elteltével leszűrjük a keveréket és megmérjük a leöntött vodkát.
5. Lépés
Minden 0,5 l vodkához adjunk hozzá 400 g cukrot és forraljuk fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk kihűlni.
6. Lépés
Az elkészült likőrt átöntjük az üvegekbe. A likőr azonnal fogyasztható, de az íze az idővel javul.