HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Kovászos uborka recept
Ropogós és finom savanyúság, mely kiváló kísérője lesz a vasárnapi ebédjeinknek. Szobahőmérsékleten, de napsütötte időben a kinti levegőn is erjeszthetjük.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 kg uborka nagyobbak
- 1 evőkanál só
- 1 Fej fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 1 l víz
- kenyér
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Megmossuk az uborkákat, leszeljük a végeiget, és vágjunk keresztet mindkettőbe.
2. Lépés
Tegyünk kaprot és 3 gerezd fokhagymát egy nagy befőttes üveg aljára.
3. Lépés
Helyesszük bele az uborkákat feszesen az üvegbe. Rétegenként szórjunk rá kaprot és fokhagymát.
4. Lépés
Forrósítsuk fel a vizet, sózzuk meg, majd egy kis idő elteltével öntsük az üvegbe. Legfelülre helyezzünk kenyeret, zárjuk le, majd tegyük napos helyre, ahol nyugodtan erjedhet.