HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monicore

Házi fahéjas tekercsek élesztő tészta

Ezt a receptet már többször elkészítettem, és minden alkalommal telitalálat. A fahéjas tekercsek kívülről kissé ropogósak, belülről csodálatosan puhák, és a zamatos édes cukormázréteg tökéletesen lekerekíti az egészet. Tökéletes kísérője egy csésze forró kávénak reggelente, vagy édes meglepetés a délutáni teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

A tésztához:

  • 520 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 240 ml Meleg víz Hozzáadott
  • 60 ml növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 60 g olvasztott vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Fahéj Hozzáadott
  • 80 g olvasztott vaj Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A fahéjas tekercs recepthez kezdjük a tészta elkészítésével. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt egy nagy tálban. Adja hozzá a meleg vizet, a növényi olajat és a tojást, majd gyúrja össze az egészet alaposan. Javaslom, hogy használjon egy erős, tésztakampóval ellátott keverőgépet, hogy megkönnyítse a munkát.

2. Lépés

Amikor a tésztát jól összegyúrta, tegye meleg helyre, és hagyja kb. 1,5 órán át kelni. A tésztának a térfogatának körülbelül kétszeresére kell megduzzadnia.

3. Lépés

Amíg a tészta kel, elkészítheti a tölteléket. Egyszerűen keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat egy tálban, és tegyük félre.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át még egyszer röviden. Ezután kb. 40 cm x 30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a felületét egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal. Ezután a tésztát bőségesen megszórjuk a fahéj és a cukor keverékével.

5. Lépés

Most tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és vágjuk kb. 5 cm vastag szeletekre. Ahhoz, hogy a tekercsek egyenletesen süljenek meg, igyekezzünk minél egyenletesebbre vágni őket.

6. Lépés

Helyezze a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni további 30 percig.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük a fahéjas tekercseket kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Közben a mázhoz keverje össze a porcukrot és a tejet, és öntse a még meleg fahéjas tekercsekre. Keverje meg a mázat közvetlenül azelőtt, hogy a tekercsekre kenje, hogy ne száradjon ki, és szép folyós maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák