HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monicore

Házi fahéjas tekercsek élesztő tészta

Ezt a receptet már többször elkészítettem, és minden alkalommal telitalálat. A fahéjas tekercsek kívülről kissé ropogósak, belülről csodálatosan puhák, és a zamatos édes cukormázréteg tökéletesen lekerekíti az egészet. Tökéletes kísérője egy csésze forró kávénak reggelente, vagy édes meglepetés a délutáni teához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

A tésztához:

  • 520 g liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 240 ml Meleg víz Hozzáadott
  • 60 ml növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 60 g olvasztott vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Fahéj Hozzáadott
  • 80 g olvasztott vaj Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon tej Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A fahéjas tekercs recepthez kezdjük a tészta elkészítésével. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt egy nagy tálban. Adja hozzá a meleg vizet, a növényi olajat és a tojást, majd gyúrja össze az egészet alaposan. Javaslom, hogy használjon egy erős, tésztakampóval ellátott keverőgépet, hogy megkönnyítse a munkát.

2. Lépés

Amikor a tésztát jól összegyúrta, tegye meleg helyre, és hagyja kb. 1,5 órán át kelni. A tésztának a térfogatának körülbelül kétszeresére kell megduzzadnia.

3. Lépés

Amíg a tészta kel, elkészítheti a tölteléket. Egyszerűen keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat egy tálban, és tegyük félre.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át még egyszer röviden. Ezután kb. 40 cm x 30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a felületét egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal. Ezután a tésztát bőségesen megszórjuk a fahéj és a cukor keverékével.

HIRDETŐ
5. Lépés

Most tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és vágjuk kb. 5 cm vastag szeletekre. Ahhoz, hogy a tekercsek egyenletesen süljenek meg, igyekezzünk minél egyenletesebbre vágni őket.

6. Lépés

Helyezze a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni további 30 percig.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük a fahéjas tekercseket kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Közben a mázhoz keverje össze a porcukrot és a tejet, és öntse a még meleg fahéjas tekercsekre. Keverje meg a mázat közvetlenül azelőtt, hogy a tekercsekre kenje, hogy ne száradjon ki, és szép folyós maradjon.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Házi fahéjas tekercsek élesztő tészta

Ezt a receptet már többször elkészítettem, és minden alkalommal telitalálat. A fahéjas tekercsek kívülről kissé ropogósak, belülről csodálatosan puhák, és a zamatos édes cukormázréteg tökéletesen lekerekíti az egészet. Tökéletes kísérője egy csésze forró kávénak reggelente, vagy édes meglepetés a délutáni teához.

120
Percek
15
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A fahéjas tekercs recepthez kezdjük a tészta elkészítésével. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt egy nagy tálban. Adja hozzá a meleg vizet, a növényi olajat és a tojást, majd gyúrja össze az egészet alaposan. Javaslom, hogy használjon egy erős, tésztakampóval ellátott keverőgépet, hogy megkönnyítse a munkát.

2. Lépés

Amikor a tésztát jól összegyúrta, tegye meleg helyre, és hagyja kb. 1,5 órán át kelni. A tésztának a térfogatának körülbelül kétszeresére kell megduzzadnia.

3. Lépés

Amíg a tészta kel, elkészítheti a tölteléket. Egyszerűen keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat egy tálban, és tegyük félre.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át még egyszer röviden. Ezután kb. 40 cm x 30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és a felületét egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal. Ezután a tésztát bőségesen megszórjuk a fahéj és a cukor keverékével.

5. Lépés

Most tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és vágjuk kb. 5 cm vastag szeletekre. Ahhoz, hogy a tekercsek egyenletesen süljenek meg, igyekezzünk minél egyenletesebbre vágni őket.

6. Lépés

Helyezze a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni további 30 percig.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük a fahéjas tekercseket kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.

8. Lépés

Közben a mázhoz keverje össze a porcukrot és a tejet, és öntse a még meleg fahéjas tekercsekre. Keverje meg a mázat közvetlenül azelőtt, hogy a tekercsekre kenje, hogy ne száradjon ki, és szép folyós maradjon.

Hozzávalók
A tésztához:
520 g
liszt
50 g
cukor
1 Teáskanál
2 Csomag
szárított élesztő
240 ml
Meleg víz
60 ml
növényi olaj
2
Tojás
60 g
olvasztott vaj
A töltelékhez:
200 g
barna cukor
2 Tablespoon
Fahéj
80 g
olvasztott vaj
A mázhoz:
200 g
porcukor
2 Tablespoon
tej