HIRDETŐ
Forrás: igorr1 from Getty Images
Meggybor készítése
Egy hagyományos, finom házi meggybor recept, amivel az otthon eltöltött időt tehetjük kellemesebbé. A meggybor elkészítése nem bonyolult, csak egy kis türelemre és odafigyelésre van szükség. A végeredmény minden fáradságot kárpótolni fog.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 4 kg meggy
- 2 kg cukor
- 40 g szőlőélesztő
HIRDETŐ
Eljárás
7200 perc.
1. Lépés
A meggymagok eltávolítása és a meggyek letörése.
2. Lépés
A cukor hozzáadása a meggyhez és jól összekeverése.
3. Lépés
A szőlőélesztő elkeverése egy kis meleg vízben, majd hozzáadása a meggyhez.
4. Lépés
Az egész masszát jól lezáró, légzőképes anyaggal letakarjuk.
5. Lépés
Hagyjuk a keveréket 2-3 hétig erjedni, közben naponta egyszer alaposan keverjük át.
6. Lépés
Az erjedés befejezése után az italt finom szűrőn átszűrjük, majd üvegekbe töltjük és jól lezárjuk.
7. Lépés
Tároljuk hűvös, sötét helyen.