HIRDETŐ
Forrás: robert6666 from Getty Images
Vecsési Kovászos Uborka
A Vecsési Kovászos Uborka egy hagyományos magyar specialitás, mely tökéletes ízt ad a grillezett húsoknak és közösségi rendvényekre is ideális. A lassú erjedési folyamat megőrzi az uborkák ropogós textúráját és gazdagítja őket a jellegzetes savanykás ízzel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 kg kicsi, friss uborka
- 1 Fej fokhagyma
- 2 Szál kapor
- 60 g só
- 2 Slice kenyér
- 5 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
10080 perc.
1. Lépés
Előkészítjük az uborkákat, a kapor és a fokhagyma felhasználásával.
2. Lépés
Hozzuk össze a vizet és a sót az uborka kovászhoz.
3. Lépés
Adjuk hozzá a kenyeret a kovászhoz, hogy kezdődjenek a fermentálási folyamatok.
4. Lépés
Hagyjuk a kovászt a szobahőmérsékleten, amíg meg nem érik.
5. Lépés
Szűrjük le a uborkát a kovászból és élvezzük a friss, savanykás ízt.