HIRDETŐ

Forrás: robert6666 from Getty Images

Vecsési Kovászos Uborka

A Vecsési Kovászos Uborka egy hagyományos magyar specialitás, mely tökéletes ízt ad a grillezett húsoknak és közösségi rendvényekre is ideális. A lassú erjedési folyamat megőrzi az uborkák ropogós textúráját és gazdagítja őket a jellegzetes savanykás ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg kicsi, friss uborka Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál kapor Hozzáadott
  • 60 g Hozzáadott
  • 2 Slice kenyér Hozzáadott
  • 5 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10080 perc.
1. Lépés

Előkészítjük az uborkákat, a kapor és a fokhagyma felhasználásával.

2. Lépés

Hozzuk össze a vizet és a sót az uborka kovászhoz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a kenyeret a kovászhoz, hogy kezdődjenek a fermentálási folyamatok.

4. Lépés

Hagyjuk a kovászt a szobahőmérsékleten, amíg meg nem érik.

5. Lépés

Szűrjük le a uborkát a kovászból és élvezzük a friss, savanykás ízt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új