HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Azlin

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 l teljes tej Hozzáadott
  • 4 Tablespoon citromlé Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az indiai panírsajt elkészítéséhez először öntse a tejet egy nagy, nehéz lábasba, és közepes lángon forralja fel. Közben keverjük meg, hogy a tej ne égjen le az alján.

2. Lépés

Amint a tej forrni kezd, csökkentse a hőfokot alacsonyra. Lassan, óvatosan kevergetve adjuk hozzá a citromlevet. Tapasztalatom szerint a sajt jobban megdermed, ha a levet lassan, keverés közben adjuk hozzá.

3. Lépés

Hagyjuk a keveréket 10-15 percig pihenni, amíg a savó (a zöldes folyadék) és a panír (a fehér csomók) elválik egymástól.

4. Lépés

Béleljünk ki egy szitát egy tiszta konyharuhával, és tegyük egy nagy tál fölé. Lassan öntsük a keveréket a konyharuhával bélelt szitába, hogy a savót elválasszuk. Én gyakran óvatosan végeztem ezt a folyamatot, hogy minél több sajtot tartsak meg.

5. Lépés

Ha az összes folyadék lecsöpögött, tekerje a rongyot a sajt köré, és helyezzen rá egy nehéz tárgyat, hogy kinyomja a maradék levet. Hagyjuk a sajtot pihenni körülbelül 1-2 órán át.

6. Lépés

Pihentetés után vegye ki az indiai panírsajtot a ruhából. Végül szórja meg a friss sajtot sóval és borssal, és használja fel újra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek