HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/g2wT3OSZFk8u7UR3_6Ou/7ed3ac444878565ffc9ba491e5bae5.jpeg)
A legjobb kelt tészta!
Mint egy pókháló 🤌🏼 A kiflikhez/pizza csigákhoz/fahéjas fészkekhez...
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
48
Élesztők
- 150 ml Tej
- 2 EK nádcukor
- 1 kocka élesztő
Hozzávalók a tésztához
- 1 kg tönkölybúzaliszt
- 1 EK só
- 105 g vaj
- 100 ml olívaolaj
- 350 ml tej
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
Készítsünk előélesztőt - 150ml tej + 2 EK nádcukor + egy kocka élesztő. Kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat, az olajat, a maradék tejet (350ml). Végül hozzáadjuk az előélesztőt. Kidolgozzuk a tésztát, és pihentetjük 40-45 percig. Ezután a tésztát további felhasználásra készíthetjük elő (buchta/pizza csigák/...).