Forrás: Volodymyr Melnyk from Canva
Narancslikőr
A házi narancslikőr készítése a szezonális citrusfélék felhasználásának évek óta bevált módja. Ivásakor úgy érzi magát az ember, mintha a napsütötte Olaszországban lenne, még akkor is, ha az ablakon kívül szürke és hideg van. A házi készítésű likőr különösen intenzív és természetes narancsízzel rendelkezik, és ideális egy étkezés végén, desszertek kísérőjeként vagy más koktélok összetevőjeként.
Hozzávalók
- 5 nem permetezett Narancsok
- 1 l Szellem
- 800 g Cukor
- 1⁄2 l Vizek
Eljárás
Kezdjük a narancsok előkészítésével - jól meg kell mosni és meg kell szárítani őket. Óvatosan hámozzuk le a narancsok héját - fontos, hogy a fehér, keserű réteget ne hámozzuk le. Azt javaslom, hogy a lehető legvékonyabb zöldséghámozót használjuk a héj lehúzásához - vékony csíkoknak kell lenniük, amelyeken nyoma sincs a fehér húsnak.
Adja a narancshéjat egy nagy üvegbe, majd öntse bele a szeszes italt. Zárja le szorosan az üveget, és tegye félre sötét, hűvös helyre legalább 2-4 hétre. Érdemes időnként megrázni az üveget, hogy az összetevők jobban összeérjenek.
Miután ez az idő letelt, elkészítjük a cukorszirupot. Egy nehéz aljú edényben keverjük össze a cukrot és a vizet, és kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni.
Ezután a narancsos párlatot szitán, majd egy sűrű sajtkendőn keresztül átszűrjük - igazán tiszta folyadékra van szükségünk.
Adja a lehűtött szirupot a leszűrt folyadékhoz, keverje össze, és töltse át egy üvegbe. Zárja le szorosan az üveget.
A kész likőrnek még körülbelül 2 hétig kell állnia, hogy az összetevők jobban összeérjenek és harmonizáljanak. Ezt követően a likőr fogyasztásra kész!