HIRDETŐ

Kovászos uborka, a legjobb savanyúság

A kovászos uborka igazi ikonikus hazai savanyúság, ami mára már az egész világon népszerű. Ha szereted a savanyú és pikáns ízeket, akkor ezt a receptet neked találták ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg friss uborka Hozzáadott
  • 1 nagy fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál mustármag Hozzáadott
  • 1 evőkanál köménymag Hozzáadott
  • 2 evőkanál tengeri só Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

26 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkákat és vágjuk őket fel körülbelül 1-2 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra.

3. Lépés

Egy nagy befőttes üveg aljára helyezzünk egy kevés fokhagymát, mustármagot és köménymagot.

4. Lépés

Töltsük fel a befőttes üveget az uborkaszeletekkel, közben rétegezzük a fokhagymát, mustármagot és köménymagot.

5. Lépés

Keverjük össze a sót, cukrot éset egy nagy tálban.

6. Lépés

Öntsük az üvegbe a sós-cukros vizet úgy, hogy az uborkákat teljesen ellepje.

7. Lépés

Zárjuk le az üveget szorosan, majd helyezzük el sötét, száraz helyen. Hagyjuk állni 3-7 napig (attól függően, hogy mennyire savanyú ízt szeretnénk elérni).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek