HIRDETŐ

Kovászos uborka, a legjobb savanyúság

A kovászos uborka igazi ikonikus hazai savanyúság, ami mára már az egész világon népszerű. Ha szereted a savanyú és pikáns ízeket, akkor ezt a receptet neked találták ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg friss uborka Hozzáadott
  • 1 nagy fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál mustármag Hozzáadott
  • 1 evőkanál köménymag Hozzáadott
  • 2 evőkanál tengeri só Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

26 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkákat és vágjuk őket fel körülbelül 1-2 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra.

3. Lépés

Egy nagy befőttes üveg aljára helyezzünk egy kevés fokhagymát, mustármagot és köménymagot.

4. Lépés

Töltsük fel a befőttes üveget az uborkaszeletekkel, közben rétegezzük a fokhagymát, mustármagot és köménymagot.

5. Lépés

Keverjük össze a sót, cukrot éset egy nagy tálban.

6. Lépés

Öntsük az üvegbe a sós-cukros vizet úgy, hogy az uborkákat teljesen ellepje.

7. Lépés

Zárjuk le az üveget szorosan, majd helyezzük el sötét, száraz helyen. Hagyjuk állni 3-7 napig (attól függően, hogy mennyire savanyú ízt szeretnénk elérni).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új