Kovászos uborka, a legjobb savanyúság
A kovászos uborka igazi ikonikus hazai savanyúság, ami mára már az egész világon népszerű. Ha szereted a savanyú és pikáns ízeket, akkor ezt a receptet neked találták ki!
Hozzávalók
- 1 kg friss uborka
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál köménymag
- 2 evőkanál tengeri só
- 1 evőkanál cukor
- 2 l víz
Eljárás
Mossuk meg az uborkákat és vágjuk őket fel körülbelül 1-2 cm vastag szeletekre.
Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra.
Egy nagy befőttes üveg aljára helyezzünk egy kevés fokhagymát, mustármagot és köménymagot.
Töltsük fel a befőttes üveget az uborkaszeletekkel, közben rétegezzük a fokhagymát, mustármagot és köménymagot.
Keverjük össze a sót, cukrot éset egy nagy tálban.
Öntsük az üvegbe a sós-cukros vizet úgy, hogy az uborkákat teljesen ellepje.
Zárjuk le az üveget szorosan, majd helyezzük el sötét, száraz helyen. Hagyjuk állni 3-7 napig (attól függően, hogy mennyire savanyú ízt szeretnénk elérni).