HIRDETŐ

Forrás: RitaE from Pixabay

Almás pite élesztős tésztával

Ez az élesztős tésztával készült almás pite személyes kedvencem, és már többször is előkerült a konyhámban. Gyümölcsös, enyhe édességgel és a friss élesztő illatos melegségével ez a desszert minden alkalomra sláger.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Az élesztős tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • 200 ml langyos tej Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 5 közepes méret alma Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Fahéj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Az almás pite élesztős tésztával recepthez kezdje az élesztős tésztával. Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel keverjük össze egy nagy tálban. Hagyjuk állni körülbelül 10 percig, amíg buborékok képződnek. Ezt a módszert \Proofingnak\ nevezik, és segít az élesztő aktiválásában.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a lisztet, a vajat, a tojást és egy csipet sót, majd gyúrjunk sima tésztát. Kenjünk ki egy tálat egy kis vajjal, és hagyjuk a tésztát ott pihenni kb. 1 órán át, amíg a duplájára nem nő a térfogata.

3. Lépés

Amíg a tészta pihen, készítsük el az almás tölteléket. Hámozzuk meg és magozzuk ki az almát, majd vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almaszeleteket a citromlével, a cukorral és a fahéjjal. A citromlé megakadályozza, hogy az alma megbarnuljon, és kellemesen savanykás ízt ad az almának.

4. Lépés

Egy óra elteltével gyúrja át újra a tésztát, és lisztezett munkafelületen nyújtsa ki. Tegyük a tésztát egy vajjal bélelt tepsibe, úgy, hogy a peremét hagyjuk meg.

HIRDETŐ
5. Lépés

Az almás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Én szeretem, ha az almák szépen elrendeződnek, de ez ízlés kérdése.

6. Lépés

Süssük az élesztős almás pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Jó tipp, hogy ellenőrizze, hogy a sütemény megsült-e, ha fogpiszkálóval megszurkálja. Ha tisztán jön ki, a sütemény elkészült.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Almás pite élesztős tésztával

Ez az élesztős tésztával készült almás pite személyes kedvencem, és már többször is előkerült a konyhámban. Gyümölcsös, enyhe édességgel és a friss élesztő illatos melegségével ez a desszert minden alkalomra sláger.

100
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Az almás pite élesztős tésztával recepthez kezdje az élesztős tésztával. Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel keverjük össze egy nagy tálban. Hagyjuk állni körülbelül 10 percig, amíg buborékok képződnek. Ezt a módszert \Proofingnak\ nevezik, és segít az élesztő aktiválásában.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a lisztet, a vajat, a tojást és egy csipet sót, majd gyúrjunk sima tésztát. Kenjünk ki egy tálat egy kis vajjal, és hagyjuk a tésztát ott pihenni kb. 1 órán át, amíg a duplájára nem nő a térfogata.

3. Lépés

Amíg a tészta pihen, készítsük el az almás tölteléket. Hámozzuk meg és magozzuk ki az almát, majd vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze az almaszeleteket a citromlével, a cukorral és a fahéjjal. A citromlé megakadályozza, hogy az alma megbarnuljon, és kellemesen savanykás ízt ad az almának.

4. Lépés

Egy óra elteltével gyúrja át újra a tésztát, és lisztezett munkafelületen nyújtsa ki. Tegyük a tésztát egy vajjal bélelt tepsibe, úgy, hogy a peremét hagyjuk meg.

5. Lépés

Az almás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Én szeretem, ha az almák szépen elrendeződnek, de ez ízlés kérdése.

6. Lépés

Süssük az élesztős almás pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Jó tipp, hogy ellenőrizze, hogy a sütemény megsült-e, ha fogpiszkálóval megszurkálja. Ha tisztán jön ki, a sütemény elkészült.

Hozzávalók
Az élesztős tésztához:
500 g
liszt
20 g
élesztő
75 g
cukor
200 ml
langyos tej
75 g
vaj
1 Pinch
2
Tojás
A töltelékhez:
5 közepes méret
alma
fél citrom leve
50 g
cukor
2 Teáskanál
Fahéj