Sütőben sült bukta
Lekvárral töltött bukta, a tetején szóróval.
Hozzávalók
Alapanyagok
- 20 g Friss élesztő
- 250 ml Meleg tejet
- 2 Tojások
- 500 g sima liszt
- 50 g Olvasztott vaj
- 50 g Cukor
- Csipet Eszkozok
Toppings
- 20 Szöveg
- 30 g sima liszt
- 15 g Porcukor
- Töltött lekvár
- túró
- Dzsem
- CREAM Mogyorós
Eljárás
1. Meleg tej kerül a tartályba, hozzáadjuk az élesztőt és összekeverjük.
2. Vegyünk ki 2 evőkanál lisztet a megmért mennyiségből és adjuk hozzá a kováshoz, keverjük el.
A 3. lépésként vegyünk el egy teáskanál cukrot, és adjuk hozzá az élesztőhöz. Hagyjuk felpuhulni.
4. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, tojásokat, olvasztott vajat és az élesztőt.
5. Összegyúrjuk a tésztát és hagyjuk kelni 1 órán át.
Gyakran dolgozunk rajta és 10 részre osztjuk.
7. Minden részt készítsünk el palacsinta formában, és a közepére tegyük a tölteléket.
8. Gombócot formázunk, és a buktákat egy sütőpapírral kibélelt formában helyezzük el.
9. Kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a szórással (minden hozzávalót összekeverünk)
10. Betesszük a előmelegített sütőbe, és szükség szerint 180°C-on 25-30 percig sütjük aranybarnára.
Jó étvágyat!😉