HIRDETŐ
Sütőben sült bukta

Sütőben sült bukta

Lekvárral töltött bukta, a tetején szóróval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Alapanyagok

  • 20 g Friss élesztő Hozzáadott
  • 250 ml Meleg tejet Hozzáadott
  • 2 Tojások Hozzáadott
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 50 g Olvasztott vaj Hozzáadott
  • 50 g Cukor Hozzáadott
  • Csipet Eszkozok Hozzáadott

Toppings

  • 20 Szöveg Hozzáadott
  • 30 g sima liszt Hozzáadott
  • 15 g Porcukor Hozzáadott
  • Töltött lekvár Hozzáadott
  • túró Hozzáadott
  • Dzsem Hozzáadott
  • CREAM Mogyorós Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

1. Meleg tej kerül a tartályba, hozzáadjuk az élesztőt és összekeverjük.

2. Lépés

2. Vegyünk ki 2 evőkanál lisztet a megmért mennyiségből és adjuk hozzá a kováshoz, keverjük el.

3. Lépés

A 3. lépésként vegyünk el egy teáskanál cukrot, és adjuk hozzá az élesztőhöz. Hagyjuk felpuhulni.

4. Lépés

4. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, tojásokat, olvasztott vajat és az élesztőt.

5. Lépés

5. Összegyúrjuk a tésztát és hagyjuk kelni 1 órán át.

6. Lépés

Gyakran dolgozunk rajta és 10 részre osztjuk.

7. Lépés

7. Minden részt készítsünk el palacsinta formában, és a közepére tegyük a tölteléket.

8. Lépés

8. Gombócot formázunk, és a buktákat egy sütőpapírral kibélelt formában helyezzük el.

9. Lépés

9. Kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a szórással (minden hozzávalót összekeverünk)

10. Lépés

10. Betesszük a előmelegített sütőbe, és szükség szerint 180°C-on 25-30 percig sütjük aranybarnára.

11. Lépés

Jó étvágyat!😉

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek