HIRDETŐ
Sütőben sült bukta

Sütőben sült bukta

Lekvárral töltött bukta, a tetején szóróval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Alapanyagok

  • 20 g Friss élesztő Hozzáadott
  • 250 ml Meleg tejet Hozzáadott
  • 2 Tojások Hozzáadott
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 50 g Olvasztott vaj Hozzáadott
  • 50 g Cukor Hozzáadott
  • Csipet Eszkozok Hozzáadott

Toppings

  • 20 Szöveg Hozzáadott
  • 30 g sima liszt Hozzáadott
  • 15 g Porcukor Hozzáadott
  • Töltött lekvár Hozzáadott
  • túró Hozzáadott
  • Dzsem Hozzáadott
  • CREAM Mogyorós Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

1. Meleg tej kerül a tartályba, hozzáadjuk az élesztőt és összekeverjük.

2. Lépés

2. Vegyünk ki 2 evőkanál lisztet a megmért mennyiségből és adjuk hozzá a kováshoz, keverjük el.

3. Lépés

A 3. lépésként vegyünk el egy teáskanál cukrot, és adjuk hozzá az élesztőhöz. Hagyjuk felpuhulni.

4. Lépés

4. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, tojásokat, olvasztott vajat és az élesztőt.

5. Lépés

5. Összegyúrjuk a tésztát és hagyjuk kelni 1 órán át.

6. Lépés

Gyakran dolgozunk rajta és 10 részre osztjuk.

7. Lépés

7. Minden részt készítsünk el palacsinta formában, és a közepére tegyük a tölteléket.

8. Lépés

8. Gombócot formázunk, és a buktákat egy sütőpapírral kibélelt formában helyezzük el.

9. Lépés

9. Kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a szórással (minden hozzávalót összekeverünk)

10. Lépés

10. Betesszük a előmelegített sütőbe, és szükség szerint 180°C-on 25-30 percig sütjük aranybarnára.

11. Lépés

Jó étvágyat!😉

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új