HIRDETŐ

Balkáni Csevapcsicsa Sütése

A csevapcsicsa egy hagyományos balkáni étel, amely a magyar konyhában is egyre népszerűbb. Parrillán, grillen készítik és általában szalonnával, hagymával és sajttal tálalják. Ebben a receptben a csevapcsicsát sütőben készítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot.

3. Lépés

Formázzunk a masszából a hosszúkás csevapcsicsákat.

4. Lépés

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.

5. Lépés

Fordítsuk meg a csevapcsicsákat és süssük további 15 percig.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az étolajat, majd locsoljuk meg vele a csevapcsicsákat.

7. Lépés

Süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új