HIRDETŐ

Balkáni Csevapcsicsa Sütése

A csevapcsicsa egy hagyományos balkáni étel, amely a magyar konyhában is egyre népszerűbb. Parrillán, grillen készítik és általában szalonnával, hagymával és sajttal tálalják. Ebben a receptben a csevapcsicsát sütőben készítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot.

3. Lépés

Formázzunk a masszából a hosszúkás csevapcsicsákat.

4. Lépés

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.

HIRDETŐ
5. Lépés

Fordítsuk meg a csevapcsicsákat és süssük további 15 percig.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az étolajat, majd locsoljuk meg vele a csevapcsicsákat.

7. Lépés

Süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Balkáni Csevapcsicsa Sütése

A csevapcsicsa egy hagyományos balkáni étel, amely a magyar konyhában is egyre népszerűbb. Parrillán, grillen készítik és általában szalonnával, hagymával és sajttal tálalják. Ebben a receptben a csevapcsicsát sütőben készítjük.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot.

3. Lépés

Formázzunk a masszából a hosszúkás csevapcsicsákat.

4. Lépés

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.

5. Lépés

Fordítsuk meg a csevapcsicsákat és süssük további 15 percig.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az étolajat, majd locsoljuk meg vele a csevapcsicsákat.

7. Lépés

Süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

Hozzávalók
500 g
darált marhahús
1 ks
vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
1 ks
tojás
2 evőkanál
őrölt pirospaprika
1 teáskanál
őrölt kömény
1 teáskanál
12 teáskanál
őrölt fekete bors
2 evőkanál
liszt
2 evőkanál
étolaj