HIRDETŐ

Balkáni Csevapcsicsa Sütése

A csevapcsicsa egy hagyományos balkáni étel, amely a magyar konyhában is egyre népszerűbb. Parrillán, grillen készítik és általában szalonnával, hagymával és sajttal tálalják. Ebben a receptben a csevapcsicsát sütőben készítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot.

3. Lépés

Formázzunk a masszából a hosszúkás csevapcsicsákat.

4. Lépés

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.

5. Lépés

Fordítsuk meg a csevapcsicsákat és süssük további 15 percig.

6. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az étolajat, majd locsoljuk meg vele a csevapcsicsákat.

7. Lépés

Süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek