HIRDETŐ
Balkáni Csevapcsicsa Sütése
A csevapcsicsa egy hagyományos balkáni étel, amely a magyar konyhában is egyre népszerűbb. Parrillán, grillen készítik és általában szalonnával, hagymával és sajttal tálalják. Ebben a receptben a csevapcsicsát sütőben készítjük.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált marhahús
- 1 ks vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 ks tojás
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étolaj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát, a köményt, a sót és a borsot.
3. Lépés
Formázzunk a masszából a hosszúkás csevapcsicsákat.
4. Lépés
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 15 percig.
5. Lépés
Fordítsuk meg a csevapcsicsákat és süssük további 15 percig.
6. Lépés
Keverjük össze a lisztet és az étolajat, majd locsoljuk meg vele a csevapcsicsákat.
7. Lépés
Süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.