Barackos csirkemell sütőben
Friss, nyári barackok illata vegyül a fűszeres csirkemellel ebben a könnyű és egészséges fogásban, melyet sütőben készítünk el. Kiváló választás egy ízletes vasárnapi ebédhez.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- 4 ks érett barack
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek Méz
- 1 csokor friss bazsalikom
Eljárás
A csirkemelleket mossuk meg, majd töröljük szárazra papírtörlővel. Egy nagy tálba tegyük őket, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával, sóval és borssal.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a csirkemellekhez.
A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat és vágjuk őket nagyobb darabokra. Ezeket is adjuk hozzá a húsokhoz.
Locsoljuk meg az egészet olívaolajjal és mézzel, majd jól keverjük össze.
Borítsuk bele a húst a barackos keverékkel egy jénai tálba, majd tegyük be előmelegített sütőbe 180°C fokra, és süssük kb. 45-50 percig.
Tálaláskor friss bazsalikomlevéllel díszítsük.