HIRDETŐ
Bögre torta eperrel
Finom, eperrel átitatott tészta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Hozzávalók
- 1 bögre cukor
- 1 tojás
- 21⁄4 bögre szobahőmérsékletű vaj
- 21⁄2 bögrék sima liszt speciális
- 11⁄4 bögre mandulaliszt
- 2 kanalak Vanília-aroma
- 2 kanalak citromlé
- 2 kanalak szódabikarbóna
- csipetnyi só
Bevonat
- 200 g Eper
- 70 g cukor
- 2 kanalak vaníliapuding
- 2 kanalak citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
100ml-es bögrét használtam.
2. Lépés
A tojást összekeverjük a cukorral.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és dolgozzuk ki a tésztát.
4. Lépés
Letakarjuk fóliával, és egy órára a hűtőbe tesszük.
5. Lépés
Minden hozzávalót a mázhoz tegyünk egy fazékba és közepes lángon főzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
6. Lépés
Alaposan megmártjuk lisztbe. Kettéosztjuk. Az egyik részt papírral kibélelt formába tesszük, a másikból szív alakzatokat formálunk. Az első részre öntünk mázat, majd arra a szíveket. Forró sütőbe helyezzük, és 180 fokon 30 percig, vagy szükség szerint sütjük.