HIRDETŐ
Bögre torta eperrel

Bögre torta eperrel

Finom, eperrel átitatott tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Hozzávalók

  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 214 bögre szobahőmérsékletű vaj Hozzáadott
  • 212 bögrék sima liszt speciális Hozzáadott
  • 114 bögre mandulaliszt Hozzáadott
  • 2 kanalak Vanília-aroma Hozzáadott
  • 2 kanalak citromlé Hozzáadott
  • 2 kanalak szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipetnyi Hozzáadott

Bevonat

  • 200 g Eper Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 2 kanalak vaníliapuding Hozzáadott
  • 2 kanalak citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

100ml-es bögrét használtam.

2. Lépés

A tojást összekeverjük a cukorral.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és dolgozzuk ki a tésztát.

4. Lépés

Letakarjuk fóliával, és egy órára a hűtőbe tesszük.

5. Lépés

Minden hozzávalót a mázhoz tegyünk egy fazékba és közepes lángon főzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

6. Lépés

Alaposan megmártjuk lisztbe. Kettéosztjuk. Az egyik részt papírral kibélelt formába tesszük, a másikból szív alakzatokat formálunk. Az első részre öntünk mázat, majd arra a szíveket. Forró sütőbe helyezzük, és 180 fokon 30 percig, vagy szükség szerint sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új