Forrás: MSPhotographic from Getty Images
Burgonyapüré hússal
Egyszerű és ízletes burgonyapüré receptje pulykahússal, amely egy órán belül az asztalra kerül.
Hozzávalók
- 4 Törökország Mellek
- 1 kg Burgonya
- 1 csésze Tej
- 4 kanalak Vaj
- Só, fekete bors
- 2 gerezd Fokhagyma
- 150 ml Főzőtejszín
Eljárás
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy lábasba tesszük vízzel. Adjunk a vízhez egy kevés sót, és főzzük addig, amíg a burgonya megpuhul.
Tisztítsa meg a pulykacombokat, és vágja kisebb darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a feldarabolt húst. Közepes lángon pirítsa aranyszínűre. A húsnak jól átsültnek kell lennie, mivel ez adja az étel kiváló ízét.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval és borssal fűszerezzük. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk kb. 20 percig.
Amikor a burgonya megpuhult, öntsük le a vizet, adjuk hozzá a tejet, a vajat és a főzőtejszínt, majd pürésítsük a burgonyát.