Forrás: FB: Boží recepty
Csirke tészta osztrigaszósszal
A csirkés tészta receptje osztrigaszósszal az egyik kedvencem. Különösen szeretem az ízek keveredését - az osztrigaszósz sós íze tökéletesen párosul a friss zöldségekkel és a csirkével.
Hozzávalók
- 500 g Csirkemell
- 1 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanálok Szójaszószok
- 2 Kanálok Osztrigaszószok
- 2 Kanálok Növényi olaj
- 2 darab Sárgarépa
- 1 darab Paprika
- 1 darab The Onion
- Só és bors a fűszerezéshez
- 1 Kanálok Szezámmag a díszítéshez
- 200 g Rizs
Eljárás
Kezdjük a csirkét tésztára vágva, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután egy lábasban kevés olajon, közepes lángon pirítsuk meg. Vigyázzunk, hogy a hús ne maradjon belül nyers, de megint csak ne legyen túl száraz.
Hámozza meg a sárgarépát és a paprikát, és vágja vékony metéltre. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk finomra. Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk aranybarnára a hagymát és a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és pirítsuk további 5 percig.
Keverjük össze a húst a zöldségekkel, és adjuk hozzá a szója- és osztrigaszószt. Keverjük össze, és hagyjuk egy ideig párolódni, hogy az ízek összeérjenek.
Köretként főzze meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, és tálalja a csirkés tésztával.
Tálalás előtt szórja meg az ételt szezámmaggal az extra íz és a szép megjelenés érdekében.