HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: falovelykids

Csirkemell sajtos tejfölös

Ez a sajtos-tejfölös csirkemell az egyik kedvenc fogásom a hét minden napján. Számtalanszor elkészítettem már és szerintem egyszerűen zseniális. Az a jó benne, hogy gyorsan elkészíthető, a hozzávalók egyszerűek és könnyen beszerezhetőek. Mindig nagyon finom lesz, a családom is imádja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, a csirkemelleket valamelyik kedvenc fűszerező technikádat követve sózd és borsozd meg. Én személy szerint mindig leöblítem őket vízzel mielőtt megsózom és megborsozom őket, hogy a só és a bors jobban tapadjon hozzájuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat, majd add hozzá a csirkemelleket. Párold őket közepes lángon mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne süsd túl, mert különben száraz lesz a husi.

3. Lépés

Miközben a hús sül, keverd össze egy tálban a tejfölt és a reszelt sajtot. Én itt mindig hozzáadok még egy kicsit sót és borsot is, hogy még karakteresebb legyen az íze.

4. Lépés

Amikor a csirkemell mindkét oldala szépen megsült, vontsd be a tejfölös-sajtos keverékkel. Én általában egy kanállal szoktam rákanalazni a keveréket a csirkére, hogy minél egyenletesebben oszoljon el.

HIRDETŐ
5. Lépés

Helyezd be a serpenyőt a sütőbe és sütöd 200 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Tálald a csirkemellet friss, aprított petrezselyemmel megszórva. Én általában zöldséges köretet szoktam hozzá készíteni, de rizzsel és tésztával is nagyon finom.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Csirkemell sajtos tejfölös

Ez a sajtos-tejfölös csirkemell az egyik kedvenc fogásom a hét minden napján. Számtalanszor elkészítettem már és szerintem egyszerűen zseniális. Az a jó benne, hogy gyorsan elkészíthető, a hozzávalók egyszerűek és könnyen beszerezhetőek. Mindig nagyon finom lesz, a családom is imádja.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Először is, a csirkemelleket valamelyik kedvenc fűszerező technikádat követve sózd és borsozd meg. Én személy szerint mindig leöblítem őket vízzel mielőtt megsózom és megborsozom őket, hogy a só és a bors jobban tapadjon hozzájuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat, majd add hozzá a csirkemelleket. Párold őket közepes lángon mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne süsd túl, mert különben száraz lesz a husi.

3. Lépés

Miközben a hús sül, keverd össze egy tálban a tejfölt és a reszelt sajtot. Én itt mindig hozzáadok még egy kicsit sót és borsot is, hogy még karakteresebb legyen az íze.

4. Lépés

Amikor a csirkemell mindkét oldala szépen megsült, vontsd be a tejfölös-sajtos keverékkel. Én általában egy kanállal szoktam rákanalazni a keveréket a csirkére, hogy minél egyenletesebben oszoljon el.

5. Lépés

Helyezd be a serpenyőt a sütőbe és sütöd 200 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Tálald a csirkemellet friss, aprított petrezselyemmel megszórva. Én általában zöldséges köretet szoktam hozzá készíteni, de rizzsel és tésztával is nagyon finom.

Hozzávalók
4 ks
csirkemell
250 ml
tejföl
200 g
reszelt sajt
bors
olívaolaj
Petrezselyem