HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: falovelykids

Csirkemell sajtos tejfölös

Ez a sajtos-tejfölös csirkemell az egyik kedvenc fogásom a hét minden napján. Számtalanszor elkészítettem már és szerintem egyszerűen zseniális. Az a jó benne, hogy gyorsan elkészíthető, a hozzávalók egyszerűek és könnyen beszerezhetőek. Mindig nagyon finom lesz, a családom is imádja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, a csirkemelleket valamelyik kedvenc fűszerező technikádat követve sózd és borsozd meg. Én személy szerint mindig leöblítem őket vízzel mielőtt megsózom és megborsozom őket, hogy a só és a bors jobban tapadjon hozzájuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat, majd add hozzá a csirkemelleket. Párold őket közepes lángon mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne süsd túl, mert különben száraz lesz a husi.

3. Lépés

Miközben a hús sül, keverd össze egy tálban a tejfölt és a reszelt sajtot. Én itt mindig hozzáadok még egy kicsit sót és borsot is, hogy még karakteresebb legyen az íze.

4. Lépés

Amikor a csirkemell mindkét oldala szépen megsült, vontsd be a tejfölös-sajtos keverékkel. Én általában egy kanállal szoktam rákanalazni a keveréket a csirkére, hogy minél egyenletesebben oszoljon el.

5. Lépés

Helyezd be a serpenyőt a sütőbe és sütöd 200 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Tálald a csirkemellet friss, aprított petrezselyemmel megszórva. Én általában zöldséges köretet szoktam hozzá készíteni, de rizzsel és tésztával is nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új