Forrás: Pixabay: falovelykids
Csirkemell sajtos tejfölös
Ez a sajtos-tejfölös csirkemell az egyik kedvenc fogásom a hét minden napján. Számtalanszor elkészítettem már és szerintem egyszerűen zseniális. Az a jó benne, hogy gyorsan elkészíthető, a hozzávalók egyszerűek és könnyen beszerezhetőek. Mindig nagyon finom lesz, a családom is imádja.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 250 ml tejföl
- 200 g reszelt sajt
- só
- bors
- olívaolaj
- Petrezselyem
Eljárás
Először is, a csirkemelleket valamelyik kedvenc fűszerező technikádat követve sózd és borsozd meg. Én személy szerint mindig leöblítem őket vízzel mielőtt megsózom és megborsozom őket, hogy a só és a bors jobban tapadjon hozzájuk.
Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat, majd add hozzá a csirkemelleket. Párold őket közepes lángon mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne süsd túl, mert különben száraz lesz a husi.
Miközben a hús sül, keverd össze egy tálban a tejfölt és a reszelt sajtot. Én itt mindig hozzáadok még egy kicsit sót és borsot is, hogy még karakteresebb legyen az íze.
Amikor a csirkemell mindkét oldala szépen megsült, vontsd be a tejfölös-sajtos keverékkel. Én általában egy kanállal szoktam rákanalazni a keveréket a csirkére, hogy minél egyenletesebben oszoljon el.
Helyezd be a serpenyőt a sütőbe és sütöd 200 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Tálald a csirkemellet friss, aprított petrezselyemmel megszórva. Én általában zöldséges köretet szoktam hozzá készíteni, de rizzsel és tésztával is nagyon finom.