HIRDETŐ
Csirkés gombás rizottó
Ízletes és könnyen elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 310 g Csiperkegombák
- 1 db Shallot hagyma
- 170 g Cseresznye paradicsom
- 600 ml víz
- 290 g Rizs
- 190 g pulykamell
- Só
- Kurkuma
- 5 ml olaj
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Olajon megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a finomra vágott csiperkegombát, együtt pároljuk egy darabig.
2. Lépés
A második fazékban a vízbe főzzük a paradicsomot körülbelül 5-10 percig.
3. Lépés
Egy közepes nagyságú fazekba csöpögtetünk olajat, és megsütjük a finomra vágott pulykamellét, hozzáadjuk a megmosott rizst és továbbra is együtt sütjük.
4. Lépés
Hozzáadjuk az áttört, összemixelt paradicsomot és a párolt csiperkegombát.
5. Lépés
Sózzuk meg, fűszerezzük, adjuk hozzá a maradék vizet és fedjük le.
6. Lépés
Főzésre állítjuk, a tűzhelyet a legkisebbre átállítjuk, finoman keverjük a rizst, majd újra letakarjuk.
7. Lépés
Főzzük meg a rizst, amíg megpuhul.
8. Lépés
Zöldséggel tálaljuk, sajttal megszórva.
9. Lépés
Jó étvágyat 😊