Forrás: freepik
Csontleves gazdagon
Ez a csontleves gazdagon valódi, testes, őszinte étel.
Hozzávalók
- 1 csirkeaprólék
- 1 marhaaprólék
- 3 Fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 2 Szál zellerzöld
- 1 kaliforniai Paprika
- 1 nagy paradicsom
- pár gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 10 Minden szegfűbors
- fél csokor petrezselyemzöld
- 2 babérlevél
Eljárás
Elsőként a nagyobb méretű lábasba tesszük a csirke- és marha aprólékot. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Közepes lángon kezdjük el főni. Sikeres eredményhez fontos tipp: az első 10 perc főzés közben kanalazgassuk le a leves tetejére jövő habot. Ez segít tisztább, finomabb levest kapni. Felszínén jövő habot folyamatosan kanalazzuk le.
Eközben hámozzuk meg a hagymákat, sárgarépát, fehérrépát és a zellert, majd vágjuk nagyobb darabokra. Amikor a leves már nem habzik, adjuk hozzá a hagymát és zöldségeket. Fontos, hogy a zöldségek nagyobb darabokban legyenek, ez segít abban, hogy a leves töményebb, gazdagabb legyen.
Ezután kerül bele a fűszeres só, a bors, a szegfűbors, valamint a babérlevél és a zellerzöld. Lefedjük a lábast és kis lángon főzzük tovább a levest. Ennek ideje nagyjából két óra. A levesünk finom ízének egyik titka ez a hosszú, alacsony hőmérsékletű főzés.
Amikor a húsok már majdnem teljesen puha, beledobhatjuk a felkarikázott kaliforniai paprikát és a félbevágott paradicsomot. Ezek után még 30 percig főzzük, majd a végén belekeverjük a durvára vágott petrezselyemzöldet.