HIRDETŐ

Forrás: freepik

Csontleves gazdagon

Ez a csontleves gazdagon valódi, testes, őszinte étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csirkeaprólék Hozzáadott
  • 1 marhaaprólék Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 2 Szál zellerzöld Hozzáadott
  • 1 kaliforniai Paprika Hozzáadott
  • 1 nagy paradicsom Hozzáadott
  • pár gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 10 Minden szegfűbors Hozzáadott
  • fél csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Elsőként a nagyobb méretű lábasba tesszük a csirke- és marha aprólékot. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Közepes lángon kezdjük el főni. Sikeres eredményhez fontos tipp: az első 10 perc főzés közben kanalazgassuk le a leves tetejére jövő habot. Ez segít tisztább, finomabb levest kapni. Felszínén jövő habot folyamatosan kanalazzuk le.

2. Lépés

Eközben hámozzuk meg a hagymákat, sárgarépát, fehérrépát és a zellert, majd vágjuk nagyobb darabokra. Amikor a leves már nem habzik, adjuk hozzá a hagymát és zöldségeket. Fontos, hogy a zöldségek nagyobb darabokban legyenek, ez segít abban, hogy a leves töményebb, gazdagabb legyen.

3. Lépés

Ezután kerül bele a fűszeres só, a bors, a szegfűbors, valamint a babérlevél és a zellerzöld. Lefedjük a lábast és kis lángon főzzük tovább a levest. Ennek ideje nagyjából két óra. A levesünk finom ízének egyik titka ez a hosszú, alacsony hőmérsékletű főzés.

4. Lépés

Amikor a húsok már majdnem teljesen puha, beledobhatjuk a felkarikázott kaliforniai paprikát és a félbevágott paradicsomot. Ezek után még 30 percig főzzük, majd a végén belekeverjük a durvára vágott petrezselyemzöldet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új