Cukkini Fasírt Sajtos
Ez a Cukkini Fasírt Sajtos egy nagyszerű és egyszerű étel, amely nagyon finom és tápláló. A cukkini levéből és reszelt sajtból álló fasírtok kisütése után ezek a finom fasírtok kívül ropogósak és belül finomak és puhák lesznek. Tökéletes választás azok számára, akik egészséges ételeket szeretnek, de szeretik az édes és fűszeres ízeket is.
Hozzávalók
- 2 Közepes cukkini, reszelve
- 1⁄2 Csésze reszelt mozzarella sajt
- 1⁄4 Csésze finomra vágott friss petrezselyem
- 2 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom levél
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1⁄4 Csésze száraz zsemlemorzsa
- 1 nagy tojás
- 2 evőkanál liszt
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
A cukkinit reszeljük le és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle.
Egy tálban keverjük össze a reszelt cukkinit, a sajtot, a petrezselymet, a bazsalikomot, a finomra vágott fokhagymát, a száraz zsemlemorzsát, a tojást és a lisztet. Ízesítsük sóval és borssal.
Készítsünk 8 egyenlő méretű fasírtokat a keverékből.
Melegítsük fel azajat egy serpenyőben közepes lángon.
A fasírtokat tegyük a felmelegített olajba és süssük 2-3 percig mindkét oldalukat, amíg kívül ropogós, belül pedig puha és áttetsző lesz.
Vegyük ki a cukkini fasírtokat a serpenyőből és tegyük őket papírtörlőre, hogy az olaj felesleges része eltávozzon.
Tálaljuk a cukkini fasírtokat salátával vagy kisütött körettel.