HIRDETŐ

Forrás: freepik

Diós kifli

Első ránézésre talán bonyolultnak tűnhet a diós kifli elkészítése, de ne aggódj: a végeredmény mindenképp minden fáradozást megér. Ha pedig valóban szeretnél autentikus magyar ízekkel meglepni valakit, akkor ezt a receptet neked találták ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • lekvár (pl. szilva) Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is győződjünk meg, hogy a vajat időben kivettük a hűtőből, hogy kellően puha legyen. Az édesítéshez én az eredeti receptben leírt porcukrot szoktam használni, de ha úgy gondolod, inkább használj nyírfacukrot a kevesebb szénhidráttartalom érdekében.

2. Lépés

Az alap tésztához keverjük össze a lisztet a porcukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat és a tojássárgájakat. Belekerül a csomag sütőpor is, illetve egy csipetnyi só, hogy ne legyen túl édes a tészta.

3. Lépés

A tésztát dolgozzuk össze, majd ha kész pihentessük 30 percig a hűtőben. Itt az amúgy türelmetlen típusoknak is ajánlom, ne hagyd ki ezt a lépést, hiszen a pihentetésnek köszönhetően sokkal könnyebb dolgozni a tésztával.

4. Lépés

A diós töltelékhez keverjük össze a darált diót a cukorral és vaníliás cukorral. A darálásnál használj normal diót, ne pedig a boltban kapható darált változatot, hiszen az így sokkal zamatosabb lesz.

5. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki, majd szaggassuk ki belőle a kifliket. Én olyan 5-6 cm széles kis háromszögeket szoktam formázni, de itt a lényeg, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor nem lesz olyan finom a végeredmény.

6. Lépés

A kiflik közepébe tehetünk egy kiskanállal lekvárt is a dió mellé, ez opcionális. Mindenképp ajánlom, hogy szilvalekvárt használj, az nagyon jól illik a dióhoz.

7. Lépés

A kifliket előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 15-20 percig, majd melegében szórjuk meg őket porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új