HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos via iStockPhotos

Édes és savanyú sütőtök

Még mindig emlékszem, amikor először készítettem sütőtökös édes-savanyúságot. Egy baráti vacsorán ezt az ételt tettem az asztalra, és azonnal sikert aratott. Egy gyönyörű hokkaidói sütőtök szolgál ennek az egzotikus édes-savanyú ételnek az alapjául. Tökéletes őszi étel, tele finom fűszerekkel. Meglepően könnyen elkészíthető, és lenyűgözni fogja a vendégeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Hokkaido tök Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 200 ml ecet Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Ginger Hozzáadott
  • 2 Tablespoon szójaszósz Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olaj Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőtökös édes-savanyú recept elkészítéséhez először vágja a sütőtököt falatnyi darabokra. A héját rajta hagyom, mivel az ehető a hokkaidói sütőtökben, és további tápanyagokat biztosít.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A gyömbért is lereszelem, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle.

3. Lépés

Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, majd pirítsa a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, amíg aranybarna és szép illatos nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sütőtököt, és a fűszerekkel együtt röviden pirítsuk meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, az ecetet, a szójaszószt és a vizet, és keverjük jól össze. Hagyom, hogy a cukor teljesen feloldódjon, mielőtt a fedőt a serpenyőre teszem. Ezután közepes lángon körülbelül 20 percig pároljuk.

6. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a sütőtök megpuhult, az étel elkészült.

7. Lépés

A sütőtökös édes-savanyúságot szívesen tálalom basmati rizzsel. Tökéletes étel egy hangulatos otthoni estéhez, és igazi csemege a sütőtök szerelmeseinek!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új