HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos via iStockPhotos

Édes és savanyú sütőtök

Még mindig emlékszem, amikor először készítettem sütőtökös édes-savanyúságot. Egy baráti vacsorán ezt az ételt tettem az asztalra, és azonnal sikert aratott. Egy gyönyörű hokkaidói sütőtök szolgál ennek az egzotikus édes-savanyú ételnek az alapjául. Tökéletes őszi étel, tele finom fűszerekkel. Meglepően könnyen elkészíthető, és lenyűgözni fogja a vendégeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Hokkaido tök Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 200 ml ecet Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Ginger Hozzáadott
  • 2 Tablespoon szójaszósz Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olaj Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőtökös édes-savanyú recept elkészítéséhez először vágja a sütőtököt falatnyi darabokra. A héját rajta hagyom, mivel az ehető a hokkaidói sütőtökben, és további tápanyagokat biztosít.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A gyömbért is lereszelem, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle.

3. Lépés

Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, majd pirítsa a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, amíg aranybarna és szép illatos nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sütőtököt, és a fűszerekkel együtt röviden pirítsuk meg.

HIRDETŐ
5. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, az ecetet, a szójaszószt és a vizet, és keverjük jól össze. Hagyom, hogy a cukor teljesen feloldódjon, mielőtt a fedőt a serpenyőre teszem. Ezután közepes lángon körülbelül 20 percig pároljuk.

6. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a sütőtök megpuhult, az étel elkészült.

7. Lépés

A sütőtökös édes-savanyúságot szívesen tálalom basmati rizzsel. Tökéletes étel egy hangulatos otthoni estéhez, és igazi csemege a sütőtök szerelmeseinek!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Édes és savanyú sütőtök

Még mindig emlékszem, amikor először készítettem sütőtökös édes-savanyúságot. Egy baráti vacsorán ezt az ételt tettem az asztalra, és azonnal sikert aratott. Egy gyönyörű hokkaidói sütőtök szolgál ennek az egzotikus édes-savanyú ételnek az alapjául. Tökéletes őszi étel, tele finom fűszerekkel. Meglepően könnyen elkészíthető, és lenyűgözni fogja a vendégeket.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A sütőtökös édes-savanyú recept elkészítéséhez először vágja a sütőtököt falatnyi darabokra. A héját rajta hagyom, mivel az ehető a hokkaidói sütőtökben, és további tápanyagokat biztosít.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A gyömbért is lereszelem, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle.

3. Lépés

Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, majd pirítsa a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, amíg aranybarna és szép illatos nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sütőtököt, és a fűszerekkel együtt röviden pirítsuk meg.

5. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, az ecetet, a szójaszószt és a vizet, és keverjük jól össze. Hagyom, hogy a cukor teljesen feloldódjon, mielőtt a fedőt a serpenyőre teszem. Ezután közepes lángon körülbelül 20 percig pároljuk.

6. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a sütőtök megpuhult, az étel elkészült.

7. Lépés

A sütőtökös édes-savanyúságot szívesen tálalom basmati rizzsel. Tökéletes étel egy hangulatos otthoni estéhez, és igazi csemege a sütőtök szerelmeseinek!

Hozzávalók
1
Hokkaido tök
100 g
cukor
200 ml
ecet
1
hagyma
2
gerezd fokhagyma
1 Darab
Ginger
2 Tablespoon
szójaszósz
só és bors
2 Tablespoon
olaj
150 ml
víz