HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Egyszerű, édes banánkenyér

Túlérett a banán? Sebaj, pont tökéletes a banánkenyérhez! Ez a finom csemege magában is finom, de lekvárral, mogyorókrémmel is kínálhatod, és már kész is az édes vasárnapi reggeli. Melegítsük elő a sütőt, és lássunk is hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 kk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverd össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Két banánt villával törj össze, add hozzá az olajat, a tejet, a tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot, majd a lisztes keverékkel keverd simára.

2. Lépés

Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.

3. Lépés

180 fokos sütőben, 50 perc alatt süsd meg, a tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e rendesen.

4. Lépés

Tipp: ha fel szeretnéd dobni ezt a receptet, adj hozzá egy marék csokicseppet a tésztához, mielőtt a sütőformába öntenéd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új