Forrás: Vecteezy
Egyszerű, édes banánkenyér
Túlérett a banán? Sebaj, pont tökéletes a banánkenyérhez! Ez a finom csemege magában is finom, de lekvárral, mogyorókrémmel is kínálhatod, és már kész is az édes vasárnapi reggeli. Melegítsük elő a sütőt, és lássunk is hozzá!
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 ks tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 tk Fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
Eljárás
Keverd össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Két banánt villával törj össze, add hozzá az olajat, a tejet, a tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot, majd a lisztes keverékkel keverd simára.
Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
180 fokos sütőben, 50 perc alatt süsd meg, a tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e rendesen.
Tipp: ha fel szeretnéd dobni ezt a receptet, adj hozzá egy marék csokicseppet a tésztához, mielőtt a sütőformába öntenéd.