Egyszerű magyar palacsinta recept
Ezt a hagyományos magyar palacsinta receptet nagyon könnyű elkészíteni, és mindenki szereti. A palacsintát bármilyen feltéttel tálalhatjuk, legyen az édes, mint a lekvár, a nutella, a szirup, vagy sós, mint a sonka, a sajt, a zöldség. Tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 500 ml tej
- olaj a sütéshez
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.
Adjunk hozzá két tojást és kezdjük el összekeverni a keveréket.
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók a keverékben.
Ha jól összekevertük, hagyjuk a tésztát pihenni 15-20 percig.
Egy serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, és adjunk hozzá egy kevés olajat.
Egy merőkanál segítségével öntsünk egy adag tésztát a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.
Tálalhatjuk a palacsintát szeretett feltéttel.