HIRDETŐ

Egyszerű magyar palacsinta recept

Ezt a hagyományos magyar palacsinta receptet nagyon könnyű elkészíteni, és mindenki szereti. A palacsintát bármilyen feltéttel tálalhatjuk, legyen az édes, mint a lekvár, a nutella, a szirup, vagy sós, mint a sonka, a sajt, a zöldség. Tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

2. Lépés

Adjunk hozzá két tojást és kezdjük el összekeverni a keveréket.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók a keverékben.

4. Lépés

Ha jól összekevertük, hagyjuk a tésztát pihenni 15-20 percig.

HIRDETŐ
5. Lépés

Egy serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, és adjunk hozzá egy kevés olajat.

6. Lépés

Egy merőkanál segítségével öntsünk egy adag tésztát a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.

7. Lépés

Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.

8. Lépés

Tálalhatjuk a palacsintát szeretett feltéttel.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Egyszerű magyar palacsinta recept

Ezt a hagyományos magyar palacsinta receptet nagyon könnyű elkészíteni, és mindenki szereti. A palacsintát bármilyen feltéttel tálalhatjuk, legyen az édes, mint a lekvár, a nutella, a szirup, vagy sós, mint a sonka, a sajt, a zöldség. Tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is.

30
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

2. Lépés

Adjunk hozzá két tojást és kezdjük el összekeverni a keveréket.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók a keverékben.

4. Lépés

Ha jól összekevertük, hagyjuk a tésztát pihenni 15-20 percig.

5. Lépés

Egy serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, és adjunk hozzá egy kevés olajat.

6. Lépés

Egy merőkanál segítségével öntsünk egy adag tésztát a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.

7. Lépés

Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.

8. Lépés

Tálalhatjuk a palacsintát szeretett feltéttel.

Hozzávalók
200 g
liszt
2 ks
tojás
1 csipet
2 evőkanál
cukor
1 Csomag
vaníliás cukor
500 ml
tej
olaj a sütéshez