HIRDETŐ

Egyszerű magyar palacsinta recept

Ezt a hagyományos magyar palacsinta receptet nagyon könnyű elkészíteni, és mindenki szereti. A palacsintát bármilyen feltéttel tálalhatjuk, legyen az édes, mint a lekvár, a nutella, a szirup, vagy sós, mint a sonka, a sajt, a zöldség. Tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

2. Lépés

Adjunk hozzá két tojást és kezdjük el összekeverni a keveréket.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók a keverékben.

4. Lépés

Ha jól összekevertük, hagyjuk a tésztát pihenni 15-20 percig.

5. Lépés

Egy serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, és adjunk hozzá egy kevés olajat.

6. Lépés

Egy merőkanál segítségével öntsünk egy adag tésztát a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.

7. Lépés

Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.

8. Lépés

Tálalhatjuk a palacsintát szeretett feltéttel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új