:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/xer7FNCluiWBov_9vaP5/a947cd3f2b901675447ab113e88474.jpeg)
Élesztő nélküli sütemények
Ezt a receptet SÓS KELESZTETT – NEM KELESZTETT PÉKSÜTEMÉNYNEK nevezném, mivel közvetlenül a sütés után sütjük, anélkül, hogy megvárnánk, hogy megkeljen.
Hozzávalók
Az útra szükségünk van:
- 250 ml tej
- 1 tk cukor
- 20 g élesztő
- 50 ml olaj
- 1 tk Só
- 1 tk Tzatziki fűszer
- 325 g félig durva liszt
Töltelék:
- 8 db szárított paradicsom
- 4 EK Szárított paradicsom olaj
- Maroknyi Szöveg
- dörzsöléshez Chilis méz
Tápértékek és ár
Eljárás
A tésztát azzal készítjük, hogy aktiváljuk az élesztőt meleg tejben cukorral. Ezután hozzáadjuk az összes hozzávalót és összekeverjük. A TÉSZTA KELL KELNIE!!! Azonnal kinyújtjuk 0,5 mm vastagságúra, téglalap alakúra, megkenjük a töltelékkel és felgöngyöljük. Háromszögekre vágjuk, a tepsire rakjuk és olajjal kennünk (felverhetünk rá tojást is). 175 fokon sütjük 20-25 percig. Jó étvágyat 😊
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Élesztő nélküli sütemények
Ezt a receptet SÓS KELESZTETT – NEM KELESZTETT PÉKSÜTEMÉNYNEK nevezném, mivel közvetlenül a sütés után sütjük, anélkül, hogy megvárnánk, hogy megkeljen.
A tésztát azzal készítjük, hogy aktiváljuk az élesztőt meleg tejben cukorral. Ezután hozzáadjuk az összes hozzávalót és összekeverjük. A TÉSZTA KELL KELNIE!!! Azonnal kinyújtjuk 0,5 mm vastagságúra, téglalap alakúra, megkenjük a töltelékkel és felgöngyöljük. Háromszögekre vágjuk, a tepsire rakjuk és olajjal kennünk (felverhetünk rá tojást is). 175 fokon sütjük 20-25 percig. Jó étvágyat 😊
Hogyan készítetted ezt a receptet?