HIRDETŐ

Forrás: pixabay : fotoblend

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g Édes mandula Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 Teáskanál citromlé Hozzáadott
  • fél citrom reszelt héja Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mandulás macaronok sütése Kezdjük a mandulával. Itt azt javaslom, hogy valóban nyers, hámozatlan mandulát használjunk. A mandulát óvatosan pirítsuk meg egy serpenyőben, hogy teljes ízét kibontakoztassa. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, és hámozzuk meg a mandulát.

2. Lépés

A mandulát turmixgépben vagy konyhai robotgépben őrölje mandulalisztre. Ez a lépés különösen finom textúrát ad a macaronoknak.

3. Lépés

Válassza szét a tojásokat, és verje a tojásfehérjét egy tiszta, zsírmentes tálban kemény habbá. Egy kis tipp: adjunk hozzá egy csipet sót, hogy a tojásfehérje gyorsabban megdermedjen. Amint a tojásfehérje kemény csúcsokat alkot, fokozatosan hozzáadhatjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg a keverék fényes nem lesz.

4. Lépés

Adja hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat az extra frissességért. Ezután óvatosan forgassa bele a mandulalisztet, hogy a tojásfehérje légies állagú legyen.

5. Lépés

Egy kanál segítségével tegyen kis halmokat a keverékből egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Javaslom, hogy hagyjunk egy kis helyet a macaronok között, mivel sütés közben egy kicsit szét fognak terülni.

6. Lépés

Ezután 150 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük a macaronokat, amíg aranybarnára sülnek. Kívülről kissé ropogósnak kell lenniük, de belül még mindig szép puhák.

7. Lépés

Hagyjuk a mandulás macaronokat teljesen kihűlni, majd porcukorral hintjük meg őket. A porozás adja meg a macaronok jellegzetes téli megjelenését és további édességét.

8. Lépés

Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új