HIRDETŐ

Forrás: pixabay : fotoblend

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g Édes mandula Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 Teáskanál citromlé Hozzáadott
  • fél citrom reszelt héja Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mandulás macaronok sütése Kezdjük a mandulával. Itt azt javaslom, hogy valóban nyers, hámozatlan mandulát használjunk. A mandulát óvatosan pirítsuk meg egy serpenyőben, hogy teljes ízét kibontakoztassa. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, és hámozzuk meg a mandulát.

2. Lépés

A mandulát turmixgépben vagy konyhai robotgépben őrölje mandulalisztre. Ez a lépés különösen finom textúrát ad a macaronoknak.

3. Lépés

Válassza szét a tojásokat, és verje a tojásfehérjét egy tiszta, zsírmentes tálban kemény habbá. Egy kis tipp: adjunk hozzá egy csipet sót, hogy a tojásfehérje gyorsabban megdermedjen. Amint a tojásfehérje kemény csúcsokat alkot, fokozatosan hozzáadhatjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg a keverék fényes nem lesz.

4. Lépés

Adja hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat az extra frissességért. Ezután óvatosan forgassa bele a mandulalisztet, hogy a tojásfehérje légies állagú legyen.

HIRDETŐ
5. Lépés

Egy kanál segítségével tegyen kis halmokat a keverékből egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Javaslom, hogy hagyjunk egy kis helyet a macaronok között, mivel sütés közben egy kicsit szét fognak terülni.

6. Lépés

Ezután 150 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük a macaronokat, amíg aranybarnára sülnek. Kívülről kissé ropogósnak kell lenniük, de belül még mindig szép puhák.

7. Lépés

Hagyjuk a mandulás macaronokat teljesen kihűlni, majd porcukorral hintjük meg őket. A porozás adja meg a macaronok jellegzetes téli megjelenését és további édességét.

8. Lépés

Jó étvágyat!

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

40
Percek
20
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Mandulás macaronok sütése Kezdjük a mandulával. Itt azt javaslom, hogy valóban nyers, hámozatlan mandulát használjunk. A mandulát óvatosan pirítsuk meg egy serpenyőben, hogy teljes ízét kibontakoztassa. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, és hámozzuk meg a mandulát.

2. Lépés

A mandulát turmixgépben vagy konyhai robotgépben őrölje mandulalisztre. Ez a lépés különösen finom textúrát ad a macaronoknak.

3. Lépés

Válassza szét a tojásokat, és verje a tojásfehérjét egy tiszta, zsírmentes tálban kemény habbá. Egy kis tipp: adjunk hozzá egy csipet sót, hogy a tojásfehérje gyorsabban megdermedjen. Amint a tojásfehérje kemény csúcsokat alkot, fokozatosan hozzáadhatjuk a cukrot, és addig verjük tovább, amíg a keverék fényes nem lesz.

4. Lépés

Adja hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat az extra frissességért. Ezután óvatosan forgassa bele a mandulalisztet, hogy a tojásfehérje légies állagú legyen.

5. Lépés

Egy kanál segítségével tegyen kis halmokat a keverékből egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Javaslom, hogy hagyjunk egy kis helyet a macaronok között, mivel sütés közben egy kicsit szét fognak terülni.

6. Lépés

Ezután 150 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük a macaronokat, amíg aranybarnára sülnek. Kívülről kissé ropogósnak kell lenniük, de belül még mindig szép puhák.

7. Lépés

Hagyjuk a mandulás macaronokat teljesen kihűlni, majd porcukorral hintjük meg őket. A porozás adja meg a macaronok jellegzetes téli megjelenését és további édességét.

8. Lépés

Jó étvágyat!

Hozzávalók
200 g
Édes mandula
200 g
cukor
3
tojásfehérje
1 Teáskanál
citromlé
fél citrom reszelt héja
Porcukor a porozáshoz