HIRDETŐ

Finom és elegáns Mignon torta

A Mignon torta egy különleges, finom és elegáns sütemény, ami tökéletes a családi összejövetelek vagy ünnepi alkalmak számára. Bár a recept kicsit összetett, az eredmény minden fáradságért kárpótolni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaópor Hozzáadott

A krémhez:

  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vanília puding Hozzáadott
  • 200 g margarin Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott

Egyéb:

  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
  • kókuszreszelék a díszítéshez Hozzáadott
  • 1 Csomag tortabevonó étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük kemény habbá a cukorral. A sárgáját keverjük simára a liszttel és a kakaóporral, majd óvatosan forgassuk össze a fehérjével.

2. Lépés

Egy tortaformába öntjük, és 180°C-on 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta hűl, készítsük el a krémet. A tejből és a pudingporból főzzünk sűrű pudingot.

3. Lépés

Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön. A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd kanalanként adjuk hozzá a pudinghoz.

4. Lépés

A tésztát vágjuk kisebb kockákra, aztán mindegyiket mártsuk bele a krémbe, helyezzük egy tálra, majd tegyük hűtőbe. Miután meghűlt, olvasszuk meg a tortabevonó csokoládét és mártsuk bele a tortakockákat. 5. Szórjuk meg porcukorral és kókuszreszelékkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új