Finom és elegáns Mignon torta
A Mignon torta egy különleges, finom és elegáns sütemény, ami tökéletes a családi összejövetelek vagy ünnepi alkalmak számára. Bár a recept kicsit összetett, az eredmény minden fáradságért kárpótolni fog.
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 Csomag vanília puding
- 200 g margarin
- 10 dkg porcukor
Egyéb:
- porcukor a szóráshoz
- kókuszreszelék a díszítéshez
- 1 Csomag tortabevonó étcsokoládé
Eljárás
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük kemény habbá a cukorral. A sárgáját keverjük simára a liszttel és a kakaóporral, majd óvatosan forgassuk össze a fehérjével.
Egy tortaformába öntjük, és 180°C-on 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta hűl, készítsük el a krémet. A tejből és a pudingporból főzzünk sűrű pudingot.
Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön. A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd kanalanként adjuk hozzá a pudinghoz.
A tésztát vágjuk kisebb kockákra, aztán mindegyiket mártsuk bele a krémbe, helyezzük egy tálra, majd tegyük hűtőbe. Miután meghűlt, olvasszuk meg a tortabevonó csokoládét és mártsuk bele a tortakockákat. 5. Szórjuk meg porcukorral és kókuszreszelékkel.