HIRDETŐ

Forrás: johannawnuk via Getty Images

Főtt krumpli házi készítésű fűszeres vajjal

Egy egyszerű, egészséges és ízletes étel, amely kitűnően alkalmas köretnek és főételnek is. A házi készítésű fűszeres vaj különleges aromát ad a krumplinak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Főtt krumpli

  • 800 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott

Fűszeres vaj

  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál Aprított friss fűszernövények (petrezselyem, metélőhagyma, kapor) Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A petrezselymes vajjal tálalt főttkrumpli receptjéhez először mosd meg a krumplit, tedd lábasba, fedezi vízzel és adj hozzá sót. Forrald fel és lassú tűzön főzd körülbelül 20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

2. Lépés

2. Közben olvassza meg a vajat egy kis edényben. Adja hozzá az aprított fűszernövényeket, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.

3. Lépés

3. Szűrje le a főtt burgonyát és hagyja kissé hűlni. Majd húzza le a héját és vágja félbe a burgonyát.

4. Lépés

4. A főtt krumplit tálaljuk egy szolgálótányéron, és bőkezűen meglocsoljuk a fűszeres vajjal. Azonnal tálaljuk.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Főtt krumpli házi készítésű fűszeres vajjal

Egy egyszerű, egészséges és ízletes étel, amely kitűnően alkalmas köretnek és főételnek is. A házi készítésű fűszeres vaj különleges aromát ad a krumplinak.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

1. A petrezselymes vajjal tálalt főttkrumpli receptjéhez először mosd meg a krumplit, tedd lábasba, fedezi vízzel és adj hozzá sót. Forrald fel és lassú tűzön főzd körülbelül 20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

2. Lépés

2. Közben olvassza meg a vajat egy kis edényben. Adja hozzá az aprított fűszernövényeket, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.

3. Lépés

3. Szűrje le a főtt burgonyát és hagyja kissé hűlni. Majd húzza le a héját és vágja félbe a burgonyát.

4. Lépés

4. A főtt krumplit tálaljuk egy szolgálótányéron, és bőkezűen meglocsoljuk a fűszeres vajjal. Azonnal tálaljuk.

Hozzávalók
Főtt krumpli
800 g
Burgonya
2 Teáskanál
Fűszeres vaj
200 g
vaj
2 evőkanál
Aprított friss fűszernövények (petrezselyem, metélőhagyma, kapor)
1 Pinch
1 Pinch
bors