Forrás: johannawnuk via Getty Images
Főtt krumpli házi készítésű fűszeres vajjal
Egy egyszerű, egészséges és ízletes étel, amely kitűnően alkalmas köretnek és főételnek is. A házi készítésű fűszeres vaj különleges aromát ad a krumplinak.
Hozzávalók
Főtt krumpli
- 800 g Burgonya
- 2 Teáskanál só
Fűszeres vaj
- 200 g vaj
- 2 evőkanál Aprított friss fűszernövények (petrezselyem, metélőhagyma, kapor)
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
Eljárás
1. A petrezselymes vajjal tálalt főttkrumpli receptjéhez először mosd meg a krumplit, tedd lábasba, fedezi vízzel és adj hozzá sót. Forrald fel és lassú tűzön főzd körülbelül 20 percig, amíg a krumpli megpuhul.
2. Közben olvassza meg a vajat egy kis edényben. Adja hozzá az aprított fűszernövényeket, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.
3. Szűrje le a főtt burgonyát és hagyja kissé hűlni. Majd húzza le a héját és vágja félbe a burgonyát.
4. A főtt krumplit tálaljuk egy szolgálótányéron, és bőkezűen meglocsoljuk a fűszeres vajjal. Azonnal tálaljuk.