HIRDETŐ

Forrás: johannawnuk via Getty Images

Főtt krumpli házi készítésű fűszeres vajjal

Egy egyszerű, egészséges és ízletes étel, amely kitűnően alkalmas köretnek és főételnek is. A házi készítésű fűszeres vaj különleges aromát ad a krumplinak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Főtt krumpli

  • 800 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott

Fűszeres vaj

  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál Aprított friss fűszernövények (petrezselyem, metélőhagyma, kapor) Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A petrezselymes vajjal tálalt főttkrumpli receptjéhez először mosd meg a krumplit, tedd lábasba, fedezi vízzel és adj hozzá sót. Forrald fel és lassú tűzön főzd körülbelül 20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

2. Lépés

2. Közben olvassza meg a vajat egy kis edényben. Adja hozzá az aprított fűszernövényeket, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.

3. Lépés

3. Szűrje le a főtt burgonyát és hagyja kissé hűlni. Majd húzza le a héját és vágja félbe a burgonyát.

4. Lépés

4. A főtt krumplit tálaljuk egy szolgálótányéron, és bőkezűen meglocsoljuk a fűszeres vajjal. Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új