Forrás: Pixabay: mhburton
Friss gyógynövényes kecskesajtos omlett
A kecskesajt zamatossága tökéletesen kiegészíti a pelyhes tojást és a friss fűszernövényeket, így ez az étel egy jól összeállított csemege, nem beszélve arról, hogy tápláló is.
Hozzávalók
- 4 Nagy tojások
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 EL vaj
- 1⁄2 csésze Kecskesajt, morzsolt
- 2 EL Tetszés szerinti friss fűszernövények (pl. metélőhagyma petrezselyem kakukkfű)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy feltörjük a tojásokat egy tálba. Jól verje fel őket, amíg egyenletes sárga keveréket nem kap. Keverés közben keverje bele a sót és a fekete borsot. A legjobb, ha a tojásokat még azelőtt fűszerezed, mielőtt a serpenyőbe kerülnének, hogy egyenletesen fűszerezett omlettet kapj.
Egy omlettek készítésére alkalmas tapadásmentes serpenyőben (kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben) közepes lángon melegítse fel az olívaolajat és a vajat. Az olívaolaj megakadályozza, hogy a vaj megégjen, a vaj pedig kellemes ízt ad.
Ha a serpenyő felforrósodott és a vaj megolvadt, öntse bele a tojásos keveréket. Hagyjuk, hogy zavartalanul süljön, amíg a szélein kezd megdermedni, ez általában 2-3 percet vesz igénybe. Ebben a szakaszban a türelem a legfontosabb.
Amikor az omlett kezd megdermedni, szórja a morzsolt kecskesajtot egyenletesen az omlett felére. Ne terhelje túl, hogy megmaradjon az omlett szerkezete.
Most egy spatulával kezdje el felemelni az omlett szélét, és hajtsa félbe. Süssük még egy percig, vagy amíg a sajt elkezd olvadni. Ha jobban szereti az omlettet, fedje le a serpenyőt erre a lépésre.
Tálalás előtt friss fűszernövényekkel megszórva fejezzük be. A fűszernövények élénk színt adnak a gazdag omlettnek.