HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügechutney

Egy igazi ínyencség, a Fügechutney. Kiválóan illeszkedik húsokhoz, különösen a zsírosabbakhoz, mint a kacsa vagy a liba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss füge Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 200 ml almaecet Hozzáadott
  • 250 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük.

2. Lépés

A fügéket megmossuk, a szárát eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

3. Lépés

A füge darabokat a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az almaecetet és a barna cukrot.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd alacsony lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a chutney sűrű nem lesz.

6. Lépés

A elkészült chutney-t forrón üvegekbe töltjük, majd azokat lezárjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új