HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügechutney

Egy igazi ínyencség, a Fügechutney. Kiválóan illeszkedik húsokhoz, különösen a zsírosabbakhoz, mint a kacsa vagy a liba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss füge Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 200 ml almaecet Hozzáadott
  • 250 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük.

2. Lépés

A fügéket megmossuk, a szárát eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

3. Lépés

A füge darabokat a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az almaecetet és a barna cukrot.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.

HIRDETŐ
5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd alacsony lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a chutney sűrű nem lesz.

6. Lépés

A elkészült chutney-t forrón üvegekbe töltjük, majd azokat lezárjuk.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Fügechutney

Egy igazi ínyencség, a Fügechutney. Kiválóan illeszkedik húsokhoz, különösen a zsírosabbakhoz, mint a kacsa vagy a liba.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük.

2. Lépés

A fügéket megmossuk, a szárát eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

3. Lépés

A füge darabokat a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az almaecetet és a barna cukrot.

4. Lépés

Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd alacsony lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a chutney sűrű nem lesz.

6. Lépés

A elkészült chutney-t forrón üvegekbe töltjük, majd azokat lezárjuk.

Hozzávalók
500 g
friss füge
2 ks
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 evőkanál
olívaolaj
200 ml
almaecet
250 g
barna cukor
1 teáskanál
őrölt fahéj
1 teáskanál
őrölt szegfűszeg
1 teáskanál
őrölt gyömbér
12 teáskanál
12 teáskanál
bors