HIRDETŐ

Gazdag Vadász Nokedli

A Vadász Nokedli egy hagyományos magyar étel, ami tartalmas és ízletes. A fő összetevője a friss nokedli, amit egy gazdag vadászszafttal tálalunk. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g füstölt szal Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 400 g apróra vágott gomba Hozzáadott
  • 500 g marha vagy sertés hús, kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsomlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A nokedli elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a lisztet, tojásokat, vizet és sót, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Hagyjuk pihenni 20-30 percig.

2. Lépés

Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Vegyük ki a nokedli tésztát, folyamatosan szaggassuk bele a forró vízbe. Hagyjuk főni 2 percig, majd szűrjük le.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben hevítsük fel a szalonnát közepes lángon, amíg kiolvad zsírja. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára.

4. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és a húst, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.

HIRDETŐ
5. Lépés

Keverjük el a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá az edénybe. Öntsük hozzá a húslevest és paradicsomlevet.

6. Lépés

Főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Sózzuk és borsozzint.

7. Lépés

Add hozzá a tejfölt is és keverjük össze a főtt nokedlivel.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Gazdag Vadász Nokedli

A Vadász Nokedli egy hagyományos magyar étel, ami tartalmas és ízletes. A fő összetevője a friss nokedli, amit egy gazdag vadászszafttal tálalunk. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A nokedli elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a lisztet, tojásokat, vizet és sót, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Hagyjuk pihenni 20-30 percig.

2. Lépés

Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Vegyük ki a nokedli tésztát, folyamatosan szaggassuk bele a forró vízbe. Hagyjuk főni 2 percig, majd szűrjük le.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben hevítsük fel a szalonnát közepes lángon, amíg kiolvad zsírja. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára.

4. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és a húst, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.

5. Lépés

Keverjük el a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá az edénybe. Öntsük hozzá a húslevest és paradicsomlevet.

6. Lépés

Főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Sózzuk és borsozzint.

7. Lépés

Add hozzá a tejfölt is és keverjük össze a főtt nokedlivel.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

Hozzávalók
500 g
liszt
4
tojás
200 ml
víz
só ízlés szerint
100 g
füstölt szal
1 Közepes
hagyma, apróra vágva
400 g
apróra vágott gomba
500 g
marha vagy sertés hús, kockákra vágva
2 evőkanál
húsleves
2 evőkanál
paradicsomlé
2 evőkanál
tejföl
só és bors ízlés szerint
petrezselyem a díszítéshez