HIRDETŐ

Gazdag Vadász Nokedli

A Vadász Nokedli egy hagyományos magyar étel, ami tartalmas és ízletes. A fő összetevője a friss nokedli, amit egy gazdag vadászszafttal tálalunk. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g füstölt szal Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 400 g apróra vágott gomba Hozzáadott
  • 500 g marha vagy sertés hús, kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsomlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A nokedli elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a lisztet, tojásokat, vizet és sót, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Hagyjuk pihenni 20-30 percig.

2. Lépés

Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Vegyük ki a nokedli tésztát, folyamatosan szaggassuk bele a forró vízbe. Hagyjuk főni 2 percig, majd szűrjük le.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben hevítsük fel a szalonnát közepes lángon, amíg kiolvad zsírja. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára.

4. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és a húst, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.

5. Lépés

Keverjük el a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá az edénybe. Öntsük hozzá a húslevest és paradicsomlevet.

6. Lépés

Főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Sózzuk és borsozzint.

7. Lépés

Add hozzá a tejfölt is és keverjük össze a főtt nokedlivel.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek