HIRDETŐ

Gazdag Vadász Nokedli

A Vadász Nokedli egy hagyományos magyar étel, ami tartalmas és ízletes. A fő összetevője a friss nokedli, amit egy gazdag vadászszafttal tálalunk. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g füstölt szal Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 400 g apróra vágott gomba Hozzáadott
  • 500 g marha vagy sertés hús, kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsomlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A nokedli elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a lisztet, tojásokat, vizet és sót, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Hagyjuk pihenni 20-30 percig.

2. Lépés

Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Vegyük ki a nokedli tésztát, folyamatosan szaggassuk bele a forró vízbe. Hagyjuk főni 2 percig, majd szűrjük le.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben hevítsük fel a szalonnát közepes lángon, amíg kiolvad zsírja. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára.

4. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és a húst, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.

5. Lépés

Keverjük el a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá az edénybe. Öntsük hozzá a húslevest és paradicsomlevet.

6. Lépés

Főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Sózzuk és borsozzint.

7. Lépés

Add hozzá a tejfölt is és keverjük össze a főtt nokedlivel.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új