Gazdag Vadász Nokedli
A Vadász Nokedli egy hagyományos magyar étel, ami tartalmas és ízletes. A fő összetevője a friss nokedli, amit egy gazdag vadászszafttal tálalunk. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 4 tojás
- 200 ml víz
- só ízlés szerint
- 100 g füstölt szal
- 1 Közepes hagyma, apróra vágva
- 400 g apróra vágott gomba
- 500 g marha vagy sertés hús, kockákra vágva
- 2 evőkanál húsleves
- 2 evőkanál paradicsomlé
- 2 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A nokedli elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a lisztet, tojásokat, vizet és sót, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Hagyjuk pihenni 20-30 percig.
Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet. Vegyük ki a nokedli tésztát, folyamatosan szaggassuk bele a forró vízbe. Hagyjuk főni 2 percig, majd szűrjük le.
Egy másik serpenyőben hevítsük fel a szalonnát közepes lángon, amíg kiolvad zsírja. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára.
Adjuk hozzá a gombát és a húst, és pirítsuk 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.
Keverjük el a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá az edénybe. Öntsük hozzá a húslevest és paradicsomlevet.
Főzzük közepes lángon 20-25 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Sózzuk és borsozzint.
Add hozzá a tejfölt is és keverjük össze a főtt nokedlivel.
Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel megszórva.