Gluténmentes eper torta
Torta hétvégére vagy ünnepelni? Ez nagyszerű desszert, szép megjelenésű, és ráadásul elég fit recept.
Hozzávalók
Kakaós tészta
- 80 g BB csokoládé puding vagy gluténmentes puding
- 40 g kakaó
- 60 g nádcukor
- 1⁄2 csomag szódabikarbóna
- 70 ml tej
- 50 ml olaj
Eperhab
- 400 g Eper
- 1 bal vanília cukor
- 1 EK Méz
- 1 bal Finomra őrölt zselatin
- 250 ml Tejszínhab
Bevonat
- 100 g Eper
- 15 g kakaó
- 1 EK Méz
- 1 EK kókuszolaj
Eljárás
Tészta készítése: Az olajjal és tejjel összeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a cukrot és a többi száraz hozzávalót.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kakaós keverékbe. Az elkészült tésztát egy kerek, sütőpapírral kibélelt formába öntjük (24 cm átmérőjű). 180 fokon sütjük 20 percig.
Eperhab elkészítése: Az epret cukorral és mézzel turmixoljuk botmixerrel.
Az zselatint a csomagoláson található utasítás szerint készítjük el – a tasak tartalmát egy tálba öntjük és 4 evőkanál vízzel összekeverjük. Hagyjuk kb. 10 percig duzzadni. Ezután felmelegítjük az zselatint, és simára olvasztjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál eperkeveréket, összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék eperhez. Összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzákeverjük az eperkeveréket. Az így kapott eperhabot rétegezzük az elősütött és kissé kihűlt tésztára. Néhány percre a hűtőbe tesszük.
Máz előkészítése: Turmixoljuk össze az eperet egy merülőmixerrel (nem turmixoltam teljesen simára, maradtak kisebb darabok). Adjuk hozzá a kakaót, a mézet és az olajat. Keverjük össze és kenjük az eperhabra.
Elkészült tortánkat hagyjuk megdermedni a hűtőben, ideális esetben egy éjszakára. Tálalás előtt már csak díszítenünk kell 😊