HIRDETŐ
Gluténmentes eper torta

Gluténmentes eper torta

Torta hétvégére vagy ünnepelni? Ez nagyszerű desszert, szép megjelenésű, és ráadásul elég fit recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Kakaós tészta

  • 80 g BB csokoládé puding vagy gluténmentes puding Hozzáadott
  • 40 g kakaó Hozzáadott
  • 60 g nádcukor Hozzáadott
  • 12 csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 70 ml tej Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott

Eperhab

  • 400 g Eper Hozzáadott
  • 1 bal vanília cukor Hozzáadott
  • 1 EK Méz Hozzáadott
  • 1 bal Finomra őrölt zselatin Hozzáadott
  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott

Bevonat

  • 100 g Eper Hozzáadott
  • 15 g kakaó Hozzáadott
  • 1 EK Méz Hozzáadott
  • 1 EK kókuszolaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Tészta készítése: Az olajjal és tejjel összeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a cukrot és a többi száraz hozzávalót.

2. Lépés

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kakaós keverékbe. Az elkészült tésztát egy kerek, sütőpapírral kibélelt formába öntjük (24 cm átmérőjű). 180 fokon sütjük 20 percig.

3. Lépés

Eperhab elkészítése: Az epret cukorral és mézzel turmixoljuk botmixerrel.

4. Lépés

Az zselatint a csomagoláson található utasítás szerint készítjük el – a tasak tartalmát egy tálba öntjük és 4 evőkanál vízzel összekeverjük. Hagyjuk kb. 10 percig duzzadni. Ezután felmelegítjük az zselatint, és simára olvasztjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál eperkeveréket, összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék eperhez. Összekeverjük.

HIRDETŐ
5. Lépés

A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzákeverjük az eperkeveréket. Az így kapott eperhabot rétegezzük az elősütött és kissé kihűlt tésztára. Néhány percre a hűtőbe tesszük.

6. Lépés

Máz előkészítése: Turmixoljuk össze az eperet egy merülőmixerrel (nem turmixoltam teljesen simára, maradtak kisebb darabok). Adjuk hozzá a kakaót, a mézet és az olajat. Keverjük össze és kenjük az eperhabra.

7. Lépés

Elkészült tortánkat hagyjuk megdermedni a hűtőben, ideális esetben egy éjszakára. Tálalás előtt már csak díszítenünk kell 😊

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image in_inthekitchen

Gluténmentes eper torta

Torta hétvégére vagy ünnepelni? Ez nagyszerű desszert, szép megjelenésű, és ráadásul elég fit recept.

40
Percek
12
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Tészta készítése: Az olajjal és tejjel összeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a cukrot és a többi száraz hozzávalót.

2. Lépés

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kakaós keverékbe. Az elkészült tésztát egy kerek, sütőpapírral kibélelt formába öntjük (24 cm átmérőjű). 180 fokon sütjük 20 percig.

3. Lépés

Eperhab elkészítése: Az epret cukorral és mézzel turmixoljuk botmixerrel.

4. Lépés

Az zselatint a csomagoláson található utasítás szerint készítjük el – a tasak tartalmát egy tálba öntjük és 4 evőkanál vízzel összekeverjük. Hagyjuk kb. 10 percig duzzadni. Ezután felmelegítjük az zselatint, és simára olvasztjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál eperkeveréket, összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék eperhez. Összekeverjük.

5. Lépés

A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzákeverjük az eperkeveréket. Az így kapott eperhabot rétegezzük az elősütött és kissé kihűlt tésztára. Néhány percre a hűtőbe tesszük.

6. Lépés

Máz előkészítése: Turmixoljuk össze az eperet egy merülőmixerrel (nem turmixoltam teljesen simára, maradtak kisebb darabok). Adjuk hozzá a kakaót, a mézet és az olajat. Keverjük össze és kenjük az eperhabra.

7. Lépés

Elkészült tortánkat hagyjuk megdermedni a hűtőben, ideális esetben egy éjszakára. Tálalás előtt már csak díszítenünk kell 😊

Hozzávalók
Kakaós tészta
80 g
BB csokoládé puding vagy gluténmentes puding
40 g
kakaó
60 g
nádcukor
12 csomag
szódabikarbóna
70 ml
tej
50 ml
olaj
Eperhab
400 g
Eper
1 bal
vanília cukor
1 EK
Méz
1 bal
Finomra őrölt zselatin
250 ml
Tejszínhab
Bevonat
100 g
Eper
15 g
kakaó
1 EK
Méz
1 EK
kókuszolaj