HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gluténmentes szilvás gombóc

A gluténmentes szilvás gombóc egy magyaros desszert, melyből egy adagra számítva öt-öt darab készíthető. Az elkészítése közepes nehézségű, de az íze mindenképpen kárpótol a befektetett munkáért. A laktató desszert kiváló választás lehet azok számára is, akik gluténmentes étrendet követnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 100 g burgonya Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 10 ks szilva Hozzáadott
  • cukor, ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 50 g margarin Hozzáadott
  • fahéj, ízlés szerint Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük.

2. Lépés

A tördelt burgonyához hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, a tojást és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.

3. Lépés

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és a mag helyére cukrot teszünk.

4. Lépés

A tésztából egyenlő nagyságú gombócokat formázunk, mindegyikbe egy-egy szilvát rejtünk.

HIRDETŐ
5. Lépés

A gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, amíg a tetejükre nem jönnek, ez körülbelül 8-10 perc.

6. Lépés

Közben a margarint felolvasztjuk, beletesszük a darált diót és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

7. Lépés

A kifőtt gombócokat a diós keverékkel megforgatjuk és tálaljuk.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Gluténmentes szilvás gombóc

A gluténmentes szilvás gombóc egy magyaros desszert, melyből egy adagra számítva öt-öt darab készíthető. Az elkészítése közepes nehézségű, de az íze mindenképpen kárpótol a befektetett munkáért. A laktató desszert kiváló választás lehet azok számára is, akik gluténmentes étrendet követnek.

40
Percek
10
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük.

2. Lépés

A tördelt burgonyához hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, a tojást és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.

3. Lépés

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és a mag helyére cukrot teszünk.

4. Lépés

A tésztából egyenlő nagyságú gombócokat formázunk, mindegyikbe egy-egy szilvát rejtünk.

5. Lépés

A gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, amíg a tetejükre nem jönnek, ez körülbelül 8-10 perc.

6. Lépés

Közben a margarint felolvasztjuk, beletesszük a darált diót és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

7. Lépés

A kifőtt gombócokat a diós keverékkel megforgatjuk és tálaljuk.

Hozzávalók
200 g
gluténmentes liszt
100 g
burgonya
1 ks
tojás
1 csipet
10 ks
szilva
cukor, ízlés szerint
100 g
darált dió
50 g
margarin
fahéj, ízlés szerint