Forrás: Pixabay
Gluténmentes szilvás gombóc
A gluténmentes szilvás gombóc egy magyaros desszert, melyből egy adagra számítva öt-öt darab készíthető. Az elkészítése közepes nehézségű, de az íze mindenképpen kárpótol a befektetett munkáért. A laktató desszert kiváló választás lehet azok számára is, akik gluténmentes étrendet követnek.
Hozzávalók
- 200 g gluténmentes liszt
- 100 g burgonya
- 1 ks tojás
- 1 csipet só
- 10 ks szilva
- cukor, ízlés szerint
- 100 g darált dió
- 50 g margarin
- fahéj, ízlés szerint
Eljárás
A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük.
A tördelt burgonyához hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, a tojást és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és a mag helyére cukrot teszünk.
A tésztából egyenlő nagyságú gombócokat formázunk, mindegyikbe egy-egy szilvát rejtünk.
A gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, amíg a tetejükre nem jönnek, ez körülbelül 8-10 perc.
Közben a margarint felolvasztjuk, beletesszük a darált diót és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.
A kifőtt gombócokat a diós keverékkel megforgatjuk és tálaljuk.