HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gluténmentes szilvás gombóc

A gluténmentes szilvás gombóc egy magyaros desszert, melyből egy adagra számítva öt-öt darab készíthető. Az elkészítése közepes nehézségű, de az íze mindenképpen kárpótol a befektetett munkáért. A laktató desszert kiváló választás lehet azok számára is, akik gluténmentes étrendet követnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 100 g burgonya Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 10 ks szilva Hozzáadott
  • cukor, ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 50 g margarin Hozzáadott
  • fahéj, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük.

2. Lépés

A tördelt burgonyához hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, a tojást és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.

3. Lépés

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és a mag helyére cukrot teszünk.

4. Lépés

A tésztából egyenlő nagyságú gombócokat formázunk, mindegyikbe egy-egy szilvát rejtünk.

5. Lépés

A gombócokat enyhén sós vízben kifőzzük, amíg a tetejükre nem jönnek, ez körülbelül 8-10 perc.

6. Lépés

Közben a margarint felolvasztjuk, beletesszük a darált diót és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

7. Lépés

A kifőtt gombócokat a diós keverékkel megforgatjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új