HIRDETŐ

Forrás: Vladimir Mironov from Canva

Gnocchi spenóttal

A spenótos gnocchi az egyik kedvenc ételem, és ez a recept rendszeresen szerepel a heti menümben. Nemcsak remek módja annak, hogy zöldséget fogyasszunk, de kellemes változatosságot is nyújt a klasszikus tésztaételekhez képest.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gnocchi Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g Bébispenót Hozzáadott
  • 12 Egy csésze Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először főzzük meg a gnocchit a csomagoláson található utasítás szerint.

2. Lépés

Amíg a gnocchi fő, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, és pirítsuk őket, amíg illatosak nem lesznek. Fontos figyelni, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert kellemetlen, kesernyés ízt adhat az ételnek.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a bébispenótot, és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk megpuhulni. A spenót össze fog zsugorodni, ezért ne aggódjon, ha túl soknak tűnik.

4. Lépés

Ha a spenót megfőtt, a gnocchinak is meg kell főnie. Szűrjük le őket, és adjuk a serpenyőbe a spenóttal együtt. Adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és addig keverjük, amíg a tészta kissé ragacsos nem lesz. A spenótos gnocchi már készen is van!

5. Lépés

Kóstolja meg, és szükség szerint sózza és borsozza meg. Én általában körülbelül fél teáskanál sót és negyed teáskanál borsot adok hozzá, de ez egyéni ízlés kérdése.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új