HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors és egyszerű csirke és spárga rizottó

Ez a csirke és spárga rizottó recept évek óta állandó kedvenc a háztartásomban. Mivel magam is lelkes szakács vagyok, személyesen is számtalanszor elkészítettem már ezt az ételt, és az idő múlásával kifejlesztettem bizonyos trükköket, hogy tökéletesítsem az ízét és a textúráját. A spárga fűszeres roppanásának, a lassan főzött Arborio rizs krémességének és a csirke finom ízének egyensúlya olyan mennyei trió, amelynek nem lehet ellenállni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • 1 köteg Friss spárga, vágott és egy hüvelyknyi darabokra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Arborio rizs Hozzáadott
  • 12 csésze száraz fehérbor Hozzáadott
  • 4 csészék Csirkeleves Hozzáadott
  • 1 csésze Parmezán sajt, reszelt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy 1 evőkanál olívaolajat melegítünk egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkemellet, fűszerezzük kevés sóval és borssal, és süssük addig, amíg aranyszínű nem lesz, és a közepe már nem rózsaszínű. Ne feledje, hogy a csirkedarabok mérete és vastagsága befolyásolja a főzési időt. Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre.

2. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjunk hozzá még egy evőkanál olívaolajat. Tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Addig főzzük, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek. Egy tipp: adjon egy csipet sót a hagymához, ez segít megizzasztani anélkül, hogy megégne.

3. Lépés

Dobja bele az Arborio rizst, és jól keverje össze, hogy az olaj bevonja. Főzzük 1-2 percig, amíg a rizsszemek szélei áttetszővé válnak. Ez a folyamat azért fontos, mert segít megpirítani a rizst, és kifejleszti egyedi ízét.

4. Lépés

Öntsük hozzá a száraz fehérbort, és addig keverjük, amíg a rizs teljesen fel nem szívja. A bor kiválasztásakor ne feledje, soha ne főzzön olyan borral, amit nem iszik meg.

HIRDETŐ
5. Lépés

Most fokozatosan, csészénként adagolja hozzá a csirkelevest, folyamatosan kevergetve, amíg a folyadékot fel nem szívja, mielőtt hozzáadná a következő csészét. Ez a folyamatos keverés felszabadítja a rizs keményítőjét, amely a rizottó krémes állagát adja.

6. Lépés

Amikor a rizs megfőtt és az összes húslevest felszívta, keverje bele a főtt csirkét, a spárgát és a parmezán sajtot. Főzzük még 3-4 percig, amíg a spárga megpuhul, és a sajt megolvad.

7. Lépés

Szükség szerint további sóval és borssal fűszerezzük. Tálaljuk a rizottót, amíg meleg. Élvezze a krémes állagát, valamint a csirke és a spárga közötti partnerséget, amely kellemes ízt kölcsönöz.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Tammers

Gyors és egyszerű csirke és spárga rizottó

Ez a csirke és spárga rizottó recept évek óta állandó kedvenc a háztartásomban. Mivel magam is lelkes szakács vagyok, személyesen is számtalanszor elkészítettem már ezt az ételt, és az idő múlásával kifejlesztettem bizonyos trükköket, hogy tökéletesítsem az ízét és a textúráját. A spárga fűszeres roppanásának, a lassan főzött Arborio rizs krémességének és a csirke finom ízének egyensúlya olyan mennyei trió, amelynek nem lehet ellenállni.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy 1 evőkanál olívaolajat melegítünk egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkemellet, fűszerezzük kevés sóval és borssal, és süssük addig, amíg aranyszínű nem lesz, és a közepe már nem rózsaszínű. Ne feledje, hogy a csirkedarabok mérete és vastagsága befolyásolja a főzési időt. Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre.

2. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjunk hozzá még egy evőkanál olívaolajat. Tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Addig főzzük, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek. Egy tipp: adjon egy csipet sót a hagymához, ez segít megizzasztani anélkül, hogy megégne.

3. Lépés

Dobja bele az Arborio rizst, és jól keverje össze, hogy az olaj bevonja. Főzzük 1-2 percig, amíg a rizsszemek szélei áttetszővé válnak. Ez a folyamat azért fontos, mert segít megpirítani a rizst, és kifejleszti egyedi ízét.

4. Lépés

Öntsük hozzá a száraz fehérbort, és addig keverjük, amíg a rizs teljesen fel nem szívja. A bor kiválasztásakor ne feledje, soha ne főzzön olyan borral, amit nem iszik meg.

5. Lépés

Most fokozatosan, csészénként adagolja hozzá a csirkelevest, folyamatosan kevergetve, amíg a folyadékot fel nem szívja, mielőtt hozzáadná a következő csészét. Ez a folyamatos keverés felszabadítja a rizs keményítőjét, amely a rizottó krémes állagát adja.

6. Lépés

Amikor a rizs megfőtt és az összes húslevest felszívta, keverje bele a főtt csirkét, a spárgát és a parmezán sajtot. Főzzük még 3-4 percig, amíg a spárga megpuhul, és a sajt megolvad.

7. Lépés

Szükség szerint további sóval és borssal fűszerezzük. Tálaljuk a rizottót, amíg meleg. Élvezze a krémes állagát, valamint a csirke és a spárga közötti partnerséget, amely kellemes ízt kölcsönöz.

Hozzávalók
2
Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
1 köteg
Friss spárga, vágott és egy hüvelyknyi darabokra vágva
2 EL
Olívaolaj
1
Nagy hagyma, apróra vágva
2 szegfűszeg
fokhagyma, apróra vágva
1 csésze
Arborio rizs
12 csésze
száraz fehérbor
4 csészék
Csirkeleves
1 csésze
Parmezán sajt, reszelt
só és bors ízlés szerint