HIRDETŐ
Gyors és egyszerű édes palacsinta
A hagyományos magyar édes palacsinta egy könnyű és ízletes desszert, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. Tökéletes választás egy gyors és egyszerű ételre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 250 g liszt
- 2 tojás
- 500 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.
2. Lépés
Adj hozzá lassan a tojásokat és a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.
3. Lépés
Ha a tészta sima és homogén, hagyd pihenni kb. 10 percig.
4. Lépés
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajozd meg.
5. Lépés
Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön.
6. Lépés
Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd tedd félre.
7. Lépés
Ismételjük meg a famatot a maradék tésztával.
8. Lépés
Tálald a palacsintákat porcukorral, lekvárral bármilyen kedvenc töltelékkel.