HIRDETŐ

Gyors és egyszerű édes palacsinta

A hagyományos magyar édes palacsinta egy könnyű és ízletes desszert, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. Tökéletes választás egy gyors és egyszerű ételre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Adj hozzá lassan a tojásokat és a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

3. Lépés

Ha a tészta sima és homogén, hagyd pihenni kb. 10 percig.

4. Lépés

Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajozd meg.

HIRDETŐ
5. Lépés

Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön.

6. Lépés

Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd tedd félre.

7. Lépés

Ismételjük meg a famatot a maradék tésztával.

8. Lépés

Tálald a palacsintákat porcukorral, lekvárral bármilyen kedvenc töltelékkel.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Gyors és egyszerű édes palacsinta

A hagyományos magyar édes palacsinta egy könnyű és ízletes desszert, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. Tökéletes választás egy gyors és egyszerű ételre.

30
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Adj hozzá lassan a tojásokat és a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

3. Lépés

Ha a tészta sima és homogén, hagyd pihenni kb. 10 percig.

4. Lépés

Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajozd meg.

5. Lépés

Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön.

6. Lépés

Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd tedd félre.

7. Lépés

Ismételjük meg a famatot a maradék tésztával.

8. Lépés

Tálald a palacsintákat porcukorral, lekvárral bármilyen kedvenc töltelékkel.

Hozzávalók
250 g
liszt
2
tojás
500 ml
tej
2 evőkanál
cukor
1 csipet
olaj a sütéshez