HIRDETŐ

Gyors és egyszerű édes palacsinta

A hagyományos magyar édes palacsinta egy könnyű és ízletes desszert, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. Tökéletes választás egy gyors és egyszerű ételre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Adj hozzá lassan a tojásokat és a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

3. Lépés

Ha a tészta sima és homogén, hagyd pihenni kb. 10 percig.

4. Lépés

Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajozd meg.

5. Lépés

Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön.

6. Lépés

Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd tedd félre.

7. Lépés

Ismételjük meg a famatot a maradék tésztával.

8. Lépés

Tálald a palacsintákat porcukorral, lekvárral bármilyen kedvenc töltelékkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új