:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/VBh_RuBfxYpfafmgo05k/849d6f54e6b18482d35342bf32b0aa.png)
Gyors és egyszerű édes palacsinta
A hagyományos magyar édes palacsinta egy könnyű és ízletes desszert, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. Tökéletes választás egy gyors és egyszerű ételre.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 2 tojás
- 500 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Tápértékek és ár
Eljárás
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.
Adj hozzá lassan a tojásokat és a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.
Ha a tészta sima és homogén, hagyd pihenni kb. 10 percig.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajozd meg.
Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön.
Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd tedd félre.
Ismételjük meg a famatot a maradék tésztával.
Tálald a palacsintákat porcukorral, lekvárral bármilyen kedvenc töltelékkel.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Gyors és egyszerű édes palacsinta
A hagyományos magyar édes palacsinta egy könnyű és ízletes desszert, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. Tökéletes választás egy gyors és egyszerű ételre.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.
Adj hozzá lassan a tojásokat és a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.
Ha a tészta sima és homogén, hagyd pihenni kb. 10 percig.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd olajozd meg.
Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepére, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta szépen elterüljön.
Süsd a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd tedd félre.
Ismételjük meg a famatot a maradék tésztával.
Tálald a palacsintákat porcukorral, lekvárral bármilyen kedvenc töltelékkel.
Hogyan készítetted ezt a receptet?