HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TheMartinFrost

Gyors tészta sajtos mártással 30 perc recept 30 perc

A gyorsfőzésű ételek receptje ez a finom tészta sajtmártással recept. Nem csak azért, mert villámgyorsan elkészíthető, hanem azért is, mert imádom a krémes szószt és a tésztával való kombinációt. Régóta tésztaimádóként már többször tökéletesítettem a receptet, és biztosíthatlak, hogy nem lehet hibázni vele - még akkor sem, ha még csak most kezded felfedezni a főzőtudományodat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Tészta az Ön választása szerint Hozzáadott
  • 2 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • 2 Tablespoon liszt Hozzáadott
  • 2 Csészék tej Hozzáadott
  • 2 Csészék Reszelt sajt (pl. Cheddar, Gouda) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Szerecsendió, friss fűszernövények opcionális Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sajtmártásos tészta recept elkészítéséhez főzzük a tésztát egy nagy fazékban, bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint "al dente". Egy kis tipp: Mindig elegendő vizet vegyünk, mert a tésztának \tanzen\ hely kell.

2. Lépés

Amíg a tészta fő, egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan keverjük, hogy ne égjen meg. Ez azért fontos, hogy megszabaduljunk a lisztességtől, és hogy később krémes legyen a mártás.

3. Lépés

Lassan öntse hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerülje a csomósodást. Hagyjuk a mártást 10 percig főni, amíg besűrűsödik.

4. Lépés

Adja hozzá a reszelt sajtot, és addig keverje, amíg a sajt teljesen elolvad, és a szósz szép krémes lesz. Ízlés szerint sóval, borssal és opcionálisan szerecsendióval fűszerezzük.

5. Lépés

Keverje a lecsöpögtetett tésztát a sajtmártásba, és forrón tálalja. Ha kívánja, friss fűszernövényekkel is megszórhatja a tetejét. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új