Forrás: Pixabay: TheMartinFrost
Gyors tészta sajtos mártással 30 perc recept 30 perc
A gyorsfőzésű ételek receptje ez a finom tészta sajtmártással recept. Nem csak azért, mert villámgyorsan elkészíthető, hanem azért is, mert imádom a krémes szószt és a tésztával való kombinációt. Régóta tésztaimádóként már többször tökéletesítettem a receptet, és biztosíthatlak, hogy nem lehet hibázni vele - még akkor sem, ha még csak most kezded felfedezni a főzőtudományodat.
Hozzávalók
- 400 g Tészta az Ön választása szerint
- 2 Tablespoon vaj
- 2 Tablespoon liszt
- 2 Csészék tej
- 2 Csészék Reszelt sajt (pl. Cheddar, Gouda)
- só és bors ízlés szerint
- 1 Teáskanál Szerecsendió, friss fűszernövények opcionális
Eljárás
A sajtmártásos tészta recept elkészítéséhez főzzük a tésztát egy nagy fazékban, bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint "al dente". Egy kis tipp: Mindig elegendő vizet vegyünk, mert a tésztának \tanzen\ hely kell.
Amíg a tészta fő, egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan keverjük, hogy ne égjen meg. Ez azért fontos, hogy megszabaduljunk a lisztességtől, és hogy később krémes legyen a mártás.
Lassan öntse hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerülje a csomósodást. Hagyjuk a mártást 10 percig főni, amíg besűrűsödik.
Adja hozzá a reszelt sajtot, és addig keverje, amíg a sajt teljesen elolvad, és a szósz szép krémes lesz. Ízlés szerint sóval, borssal és opcionálisan szerecsendióval fűszerezzük.
Keverje a lecsöpögtetett tésztát a sajtmártásba, és forrón tálalja. Ha kívánja, friss fűszernövényekkel is megszórhatja a tetejét. Jó étvágyat!