HIRDETŐ

Forrás: freepik

Hagymás paprikás krumpli

A hagymás paprikás krumpli egy egyszerű, laktató, hagyományos magyar étel amelyet gyakran készítenek a hétköznapokon. Kiválóan passzol friss, házi kenyérrel és kis tejföllel a tetejére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 2 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra.

3. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk 3-4 evőkanál olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.

4. Lépés

Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk bele a pirospaprikát és az őrölt köményt.

5. Lépés

Adja hozzá a krumplit, sót és borsot, majd öntsön hozzá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a krumplit.

6. Lépés

Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új