:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3FcJSdUnoueTd2jx7prH/2a5e55202d75e1d7daf86093773f93.png)
Forrás: freepik
Hagymás paprikás krumpli
A hagymás paprikás krumpli egy egyszerű, laktató, hagyományos magyar étel amelyet gyakran készítenek a hétköznapokon. Kiválóan passzol friss, házi kenyérrel és kis tejföllel a tetejére.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 ks nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem a díszítéshez
Tápértékek és ár
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra.
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk 3-4 evőkanál olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.
Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk bele a pirospaprikát és az őrölt köményt.
Adja hozzá a krumplit, sót és borsot, majd öntsön hozzá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a krumplit.
Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Hagymás paprikás krumpli
A hagymás paprikás krumpli egy egyszerű, laktató, hagyományos magyar étel amelyet gyakran készítenek a hétköznapokon. Kiválóan passzol friss, házi kenyérrel és kis tejföllel a tetejére.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra.
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk 3-4 evőkanál olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.
Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk bele a pirospaprikát és az őrölt köményt.
Adja hozzá a krumplit, sót és borsot, majd öntsön hozzá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a krumplit.
Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.
Hogyan készítetted ezt a receptet?