HIRDETŐ
Forrás: freepik
Hagymás paprikás krumpli
A hagymás paprikás krumpli egy egyszerű, laktató, hagyományos magyar étel amelyet gyakran készítenek a hétköznapokon. Kiválóan passzol friss, házi kenyérrel és kis tejföllel a tetejére.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg krumpli
- 2 ks nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra.
3. Lépés
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk 3-4 evőkanál olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.
4. Lépés
Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk bele a pirospaprikát és az őrölt köményt.
5. Lépés
Adja hozzá a krumplit, sót és borsot, majd öntsön hozzá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a krumplit.
6. Lépés
Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul.
7. Lépés
Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.