HIRDETŐ

Forrás: freepik

Hagymás paprikás krumpli

A hagymás paprikás krumpli egy egyszerű, laktató, hagyományos magyar étel amelyet gyakran készítenek a hétköznapokon. Kiválóan passzol friss, házi kenyérrel és kis tejföllel a tetejére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 2 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra.

3. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk 3-4 evőkanál olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.

4. Lépés

Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk bele a pirospaprikát és az őrölt köményt.

HIRDETŐ
5. Lépés

Adja hozzá a krumplit, sót és borsot, majd öntsön hozzá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a krumplit.

6. Lépés

Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Hagymás paprikás krumpli

A hagymás paprikás krumpli egy egyszerű, laktató, hagyományos magyar étel amelyet gyakran készítenek a hétköznapokon. Kiválóan passzol friss, házi kenyérrel és kis tejföllel a tetejére.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra.

3. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítünk 3-4 evőkanál olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.

4. Lépés

Ha a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk bele a pirospaprikát és az őrölt köményt.

5. Lépés

Adja hozzá a krumplit, sót és borsot, majd öntsön hozzá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a krumplit.

6. Lépés

Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.

Hozzávalók
1 kg
krumpli
2 ks
nagy fej vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 evőkanál
olaj
1 teáskanál
pirospaprika
1 teáskanál
őrölt kömény
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem a díszítéshez