HIRDETŐ

Hagyományos meggyes rácsos pite

Ez a desszert kiváló választás, ha van néhány nagyon érett meggyed és nincs kedved egy hagyományos süteményhez. A rácsos pite az egész család kedvence lesz. Összeállítása egyszerű és az elkészítési idő sem túl hosszú.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g hidegaj, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 60 g mazsola Hozzáadott
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 ks tojásfehérje felverve Hozzáadott
  • porcukor szórásnak Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet, a hideg vajat és a porcukrot morzsoljuk össze a kezünkkel, amíg homogén masszát kapunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd gyúrjuk össze nagyjából 5 percig.

3. Lépés

Tegyük a tésztát fóliába csomagolva rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre.

4. Lépés

Közben mossuk meg, magozzuk és csumázzuk meg a meggyet. Keverjük össze a kristálycukrot és a keményítőt.

HIRDETŐ
5. Lépés

A tésztát nyújtsuk a forma méretére és tegyük az aljára. Hagyjunk tetején kb. 2 cm széles keretet.

6. Lépés

Öntsük a meggyet, majd ízlésünk szerint kialakíthatjuk a tetejét.

7. Lépés

Kend be a felvert tojásfehérjével a keretet, majd 180 fokon süssük 40-45 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna lesz.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Hagyományos meggyes rácsos pite

Ez a desszert kiváló választás, ha van néhány nagyon érett meggyed és nincs kedved egy hagyományos süteményhez. A rácsos pite az egész család kedvence lesz. Összeállítása egyszerű és az elkészítési idő sem túl hosszú.

60
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A lisztet, a hideg vajat és a porcukrot morzsoljuk össze a kezünkkel, amíg homogén masszát kapunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd gyúrjuk össze nagyjából 5 percig.

3. Lépés

Tegyük a tésztát fóliába csomagolva rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre.

4. Lépés

Közben mossuk meg, magozzuk és csumázzuk meg a meggyet. Keverjük össze a kristálycukrot és a keményítőt.

5. Lépés

A tésztát nyújtsuk a forma méretére és tegyük az aljára. Hagyjunk tetején kb. 2 cm széles keretet.

6. Lépés

Öntsük a meggyet, majd ízlésünk szerint kialakíthatjuk a tetejét.

7. Lépés

Kend be a felvert tojásfehérjével a keretet, majd 180 fokon süssük 40-45 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna lesz.

Hozzávalók
250 g
liszt
125 g
hidegaj, apró kockákra vágva
50 g
porcukor
1 ks
tojássárgája
1 citrom
reszelt héja
60 g
mazsola
1 kg
meggy
50 g
kristálycukor
2 evőkanál
Keményítő
1 ks
tojásfehérje felverve
porcukor szórásnak