HIRDETŐ

Hagyományos meggyes rácsos pite

Ez a desszert kiváló választás, ha van néhány nagyon érett meggyed és nincs kedved egy hagyományos süteményhez. A rácsos pite az egész család kedvence lesz. Összeállítása egyszerű és az elkészítési idő sem túl hosszú.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g hidegaj, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 60 g mazsola Hozzáadott
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 ks tojásfehérje felverve Hozzáadott
  • porcukor szórásnak Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet, a hideg vajat és a porcukrot morzsoljuk össze a kezünkkel, amíg homogén masszát kapunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd gyúrjuk össze nagyjából 5 percig.

3. Lépés

Tegyük a tésztát fóliába csomagolva rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre.

4. Lépés

Közben mossuk meg, magozzuk és csumázzuk meg a meggyet. Keverjük össze a kristálycukrot és a keményítőt.

5. Lépés

A tésztát nyújtsuk a forma méretére és tegyük az aljára. Hagyjunk tetején kb. 2 cm széles keretet.

6. Lépés

Öntsük a meggyet, majd ízlésünk szerint kialakíthatjuk a tetejét.

7. Lépés

Kend be a felvert tojásfehérjével a keretet, majd 180 fokon süssük 40-45 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új