HIRDETŐ

Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés

Házi abált szalonna

Az abált szalonna igazi magyar finomság, amely ünnepek alkalmával, vagy csak egy jól megérdemelt ebéd idején ideális választás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 20 g egész fekete bors Hozzáadott
  • 2 g köménymag Hozzáadott
  • 6 lap babérlevél Hozzáadott
  • 200 g konyhasó Hozzáadott
  • 100 g nádcukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szalonnát alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy lábasba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a borsot, a köménymagot, a babérlevelet, a sót és a cukrot, majd öntsük fel a vízzel.

3. Lépés

Főzzük a szalonnát nagy lángon, amíg a víz be nem párolgott.

4. Lépés

Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk a szalonnát a lábasban kihűlni.

5. Lépés

Amikor a szalonna kihűlt, vegye ki a serpenyőből, és hagyja, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.

6. Lépés

Szórjuk meg a főtt szalonnát paprikával, szeleteljük fel, és friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új