HIRDETŐ
Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés
Házi abált szalonna
Az abált szalonna igazi magyar finomság, amely ünnepek alkalmával, vagy csak egy jól megérdemelt ebéd idején ideális választás lehet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg szalonna
- 2 Fej fokhagyma
- 20 g egész fekete bors
- 2 g köménymag
- 6 lap babérlevél
- 200 g konyhasó
- 100 g nádcukor
- 2 l víz
- pirospaprika
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A szalonnát alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy lábasba.
2. Lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát, a borsot, a köménymagot, a babérlevelet, a sót és a cukrot, majd öntsük fel a vízzel.
3. Lépés
Főzzük a szalonnát nagy lángon, amíg a víz be nem párolgott.
4. Lépés
Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk a szalonnát a lábasban kihűlni.
5. Lépés
Amikor a szalonna kihűlt, vegye ki a serpenyőből, és hagyja, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.
6. Lépés
Szórjuk meg a főtt szalonnát paprikával, szeleteljük fel, és friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.