HIRDETŐ

Forrás: Imagebroker / Alamy Stock Photo

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 112 kg Quinces Hozzáadott
  • 1 kg Zselés cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • 1 összenyomva citrom Hozzáadott
  • 1 fahéjrúd Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

160 perc.
1. Lépés

A birsalmalekvár recepthez először távolítsa el a birsalmák magját, és vágja őket apró darabokra. Fontos, hogy a birsalmát jól megmossuk és megszárítsuk, hogy minden bolyhot eltávolítsunk belőle, mielőtt feldaraboljuk. A héj rajta maradhat, extra ízt ad.

2. Lépés

A felszeletelt birsalmát tegye egy nagy lábasba vízzel, és közepes lángon főzze körülbelül 2 órán át. A birs természeténél fogva kemény, ezért egy kicsit hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy megpuhuljon. Türelemre van tehát szükség!

3. Lépés

2 óra elteltével adjuk hozzá a befőzőcukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjrudat, majd állandó keverés mellett további 30 percig főzzük, amíg a keverék sűrűbbé nem válik.

4. Lépés

Tesztelje a zselét: tegyen egy teáskanálnyi lekvárt egy hideg tányérra, és várjon egy rövid ideig. Ha most az ujjával nyomot húz rajta, és az megmarad, a lekvár kész, és üvegekbe tölthető.

HIRDETŐ
5. Lépés

Töltse a kész birsalmalekvárt tiszta üvegekbe, azonnal zárja le őket, és fordítsa fejjel lefelé, hogy a szükséges vákuum létrejöjjön. Ez az eljárás segít abban, hogy a lekvár hosszabb ideig eltartható legyen.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Gretarezepte

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

160
Percek
3
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A birsalmalekvár recepthez először távolítsa el a birsalmák magját, és vágja őket apró darabokra. Fontos, hogy a birsalmát jól megmossuk és megszárítsuk, hogy minden bolyhot eltávolítsunk belőle, mielőtt feldaraboljuk. A héj rajta maradhat, extra ízt ad.

2. Lépés

A felszeletelt birsalmát tegye egy nagy lábasba vízzel, és közepes lángon főzze körülbelül 2 órán át. A birs természeténél fogva kemény, ezért egy kicsit hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy megpuhuljon. Türelemre van tehát szükség!

3. Lépés

2 óra elteltével adjuk hozzá a befőzőcukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjrudat, majd állandó keverés mellett további 30 percig főzzük, amíg a keverék sűrűbbé nem válik.

4. Lépés

Tesztelje a zselét: tegyen egy teáskanálnyi lekvárt egy hideg tányérra, és várjon egy rövid ideig. Ha most az ujjával nyomot húz rajta, és az megmarad, a lekvár kész, és üvegekbe tölthető.

5. Lépés

Töltse a kész birsalmalekvárt tiszta üvegekbe, azonnal zárja le őket, és fordítsa fejjel lefelé, hogy a szükséges vákuum létrejöjjön. Ez az eljárás segít abban, hogy a lekvár hosszabb ideig eltartható legyen.

Hozzávalók
112 kg
Quinces
1 kg
Zselés cukor kettő az egyhez
1 összenyomva
citrom
1
fahéjrúd
500 ml
víz