HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Házi birsalmasajt

Az ősz egyedi aromájú gyümölcsének, a birsnek az egyik legnépszerűbb felhasználási módja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 80 dkg birsalma Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Az almákat felnegyedeljük, a magokat kivágjuk.

2. Lépés

Ezeket egy lábasba tesszük, felegedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és ezt puhára főzzük.

3. Lépés

Szűrés után lehúzzuk az almák héját. Majd botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.

4. Lépés

A pürét kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.

HIRDETŐ
5. Lépés

Egy tálat folpackkal kibélelünk és beletöltjük a masszát. Miután kihűlt és megszilárdult egy hűvös helyre tesszük és békén hagyjuk kb. egy hétig, amíg ki nem szárad.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image VedresB

Házi birsalmasajt

Az ősz egyedi aromájú gyümölcsének, a birsnek az egyik legnépszerűbb felhasználási módja.

80
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Az almákat felnegyedeljük, a magokat kivágjuk.

2. Lépés

Ezeket egy lábasba tesszük, felegedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és ezt puhára főzzük.

3. Lépés

Szűrés után lehúzzuk az almák héját. Majd botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.

4. Lépés

A pürét kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.

5. Lépés

Egy tálat folpackkal kibélelünk és beletöltjük a masszát. Miután kihűlt és megszilárdult egy hűvös helyre tesszük és békén hagyjuk kb. egy hétig, amíg ki nem szárad.

Hozzávalók
80 dkg
birsalma
400 g
cukor
1 ks
citrom