:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_IvQe23nQe5U4To6qWs4/72ac4c9989a62f38047cf490ed2f72.jpeg)
Forrás: Youtube
Házi birsalmasajt
Az ősz egyedi aromájú gyümölcsének, a birsnek az egyik legnépszerűbb felhasználási módja.
Hozzávalók
- 80 dkg birsalma
- 400 g cukor
- 1 ks citrom
Tápértékek és ár
Eljárás
Az almákat felnegyedeljük, a magokat kivágjuk.
Ezeket egy lábasba tesszük, felegedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és ezt puhára főzzük.
Szűrés után lehúzzuk az almák héját. Majd botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
A pürét kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
Egy tálat folpackkal kibélelünk és beletöltjük a masszát. Miután kihűlt és megszilárdult egy hűvös helyre tesszük és békén hagyjuk kb. egy hétig, amíg ki nem szárad.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Házi birsalmasajt
Az ősz egyedi aromájú gyümölcsének, a birsnek az egyik legnépszerűbb felhasználási módja.
Az almákat felnegyedeljük, a magokat kivágjuk.
Ezeket egy lábasba tesszük, felegedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és ezt puhára főzzük.
Szűrés után lehúzzuk az almák héját. Majd botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
A pürét kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
Egy tálat folpackkal kibélelünk és beletöltjük a masszát. Miután kihűlt és megszilárdult egy hűvös helyre tesszük és békén hagyjuk kb. egy hétig, amíg ki nem szárad.
Hogyan készítetted ezt a receptet?