HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Házi birsalmasajt
Az ősz egyedi aromájú gyümölcsének, a birsnek az egyik legnépszerűbb felhasználási módja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 80 dkg birsalma
- 400 g cukor
- 1 ks citrom
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
Az almákat felnegyedeljük, a magokat kivágjuk.
2. Lépés
Ezeket egy lábasba tesszük, felegedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és ezt puhára főzzük.
3. Lépés
Szűrés után lehúzzuk az almák héját. Majd botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
4. Lépés
A pürét kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot, majd a maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
5. Lépés
Egy tálat folpackkal kibélelünk és beletöltjük a masszát. Miután kihűlt és megszilárdult egy hűvös helyre tesszük és békén hagyjuk kb. egy hétig, amíg ki nem szárad.