Forrás: Pixabay: WikimediaImages
Házi készítésű Cheddar sajtos keksz Snack
Ezek a ropogós, textúrás és tökéletes sajtos ízű kekszek minden egyes falatnál ropogósabbak, és a konyhámban alapdarabnak számítanak. Ezek a sós ropogós ízek tökéletes falatjai, amelyek bármilyen összejövetelre kiváló, tömegeket megcélzó snackek.
Hozzávalók
- 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 3⁄4 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 4 EL Hideg sótlan vaj, apró darabokra vágva
- 8 uncia éles Cheddar sajt, finomra reszelve
- 31⁄2 EL Jeges víz
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy konyhai robotgépben. Néhány másodpercig turmixoljuk, amíg be nem keveredik. Ez a száraz keverék biztosítja, hogy minden keksz egyenletes ízeloszlást érjen el.
Adja hozzá a vajat és a sajtot a konyhai robotgépben lévő lisztkeverékhez. Ügyeljünk arra, hogy a sajtot és a vajat egyenletesen osszuk el, hogy elkerüljük a csomósodást. Addig dolgozzuk, amíg a keverék apró, homokszerű szemcséket nem képez.
Lassan, evőkanalanként adagoljuk hozzá a jeges vizet, amíg a tészta összeáll. Látni fogja, hogy a tészta elkezd golyóvá formálódni, ügyeljen arra, hogy ne keverje túl, hogy elkerülje a kemény állagot.
Tegyük a tésztát egy tiszta, sima felületre, és gyúrjuk körülbelül egy percig, amíg sima lesz. Minél többet dolgozzuk a tésztát, annál jobban fejlődik a glutén, amely a kekszek tökéletes ropogós állagát adja. Ezután csomagoljuk a tésztát fóliába, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe.
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, és béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral. Ez a lépés garantálja, hogy a kekszek nem ragadnak vagy égnek meg.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1/8 hüvelyk vastagságúra sodorjuk ki. Egy éles késsel vagy pizzavágóval vágja a tésztát négyzetekre vagy az Ön által kívánt formákra.
Helyezze a darabokat az előkészített sütőlapra, egymástól kissé távolabb. Ha szeretné, villával megbökheti minden egyes darab felületét, hogy megakadályozza a felfújódást.
Süssük a kekszeket kb. 12-15 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. A sütési idő változhat, ezért a legjobb, ha a 10 perces időponttól kezdve szemmel tartjuk őket.
Tálalás előtt hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni. A lehűlés lehetővé teszi, hogy a keksz állaga megfelelően megdermedjen, és ezáltal fokozza az ízét.