HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: WikimediaImages

Házi készítésű Cheddar sajtos keksz Snack

Ezek a ropogós, textúrás és tökéletes sajtos ízű kekszek minden egyes falatnál ropogósabbak, és a konyhámban alapdarabnak számítanak. Ezek a sós ropogós ízek tökéletes falatjai, amelyek bármilyen összejövetelre kiváló, tömegeket megcélzó snackek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 34 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 4 EL Hideg sótlan vaj, apró darabokra vágva Hozzáadott
  • 8 uncia éles Cheddar sajt, finomra reszelve Hozzáadott
  • 312 EL Jeges víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot egy konyhai robotgépben. Néhány másodpercig turmixoljuk, amíg be nem keveredik. Ez a száraz keverék biztosítja, hogy minden keksz egyenletes ízeloszlást érjen el.

2. Lépés

Adja hozzá a vajat és a sajtot a konyhai robotgépben lévő lisztkeverékhez. Ügyeljünk arra, hogy a sajtot és a vajat egyenletesen osszuk el, hogy elkerüljük a csomósodást. Addig dolgozzuk, amíg a keverék apró, homokszerű szemcséket nem képez.

3. Lépés

Lassan, evőkanalanként adagoljuk hozzá a jeges vizet, amíg a tészta összeáll. Látni fogja, hogy a tészta elkezd golyóvá formálódni, ügyeljen arra, hogy ne keverje túl, hogy elkerülje a kemény állagot.

4. Lépés

Tegyük a tésztát egy tiszta, sima felületre, és gyúrjuk körülbelül egy percig, amíg sima lesz. Minél többet dolgozzuk a tésztát, annál jobban fejlődik a glutén, amely a kekszek tökéletes ropogós állagát adja. Ezután csomagoljuk a tésztát fóliába, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe.

5. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, és béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral. Ez a lépés garantálja, hogy a kekszek nem ragadnak vagy égnek meg.

6. Lépés

A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1/8 hüvelyk vastagságúra sodorjuk ki. Egy éles késsel vagy pizzavágóval vágja a tésztát négyzetekre vagy az Ön által kívánt formákra.

7. Lépés

Helyezze a darabokat az előkészített sütőlapra, egymástól kissé távolabb. Ha szeretné, villával megbökheti minden egyes darab felületét, hogy megakadályozza a felfújódást.

8. Lépés

Süssük a kekszeket kb. 12-15 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. A sütési idő változhat, ezért a legjobb, ha a 10 perces időponttól kezdve szemmel tartjuk őket.

9. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni. A lehűlés lehetővé teszi, hogy a keksz állaga megfelelően megdermedjen, és ezáltal fokozza az ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek