HIRDETŐ

Házi ruszli

A Házi ruszli klasszikus magyar étel, amelyet burgonyából és hagymából készítenek. Ez az étel tökéletes lehet köretként húsok mellé, vagy akár önálló fogásként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.

3. Lépés

Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, időnként megkeverve sütjük, amíg a burgonya aranybarnára sült és ropogós nem lesz.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Házi ruszli

A Házi ruszli klasszikus magyar étel, amelyet burgonyából és hagymából készítenek. Ez az étel tökéletes lehet köretként húsok mellé, vagy akár önálló fogásként is.

45
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.

3. Lépés

Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, időnként megkeverve sütjük, amíg a burgonya aranybarnára sült és ropogós nem lesz.

Hozzávalók
800 g
burgonya
2 ks
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 dl
napraforgó olaj
1 teáskanál
1 csipet
őrölt fekete bors