HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hétvégi Tejfölös gombás sertéstokány

A Tejfölös gombás sertéstokány igazán üdítő fogás, ha kicsit változtatni szeretnénk a hétvégi menün. A tejföl és a gomba együtt igazi ínyencséget alkotnak, főleg, ha az egészet belelocsolkjuk a szaftos sertéstokányhoz. A recept egyszerű és gyors, kiadós és tápláló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéstokány Hozzáadott
  • 35 g vaj Hozzáadott
  • 200 g csiperkegomba Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Só, bors paprika petrezselyem ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a serpenyőt, majd adjuk hozzá a vajat.

2. Lépés

Kockázzuk fel a húst, és adjuk a forró serpenyőhöz, és sütjük mindkét oldalát, míg szép barna színű nem lesz.

3. Lépés

Amíg a hús sül, aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, vágjuk szeletekre a gombát.

4. Lépés

Amikor a hús kész, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

5. Lépés

A maradék vajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát is.

6. Lépés

Pároljuk a gombát, míg a leve meg nem fő, majd adjuk hozzá a fokhagymát.

7. Lépés

Adjuk hozzá a húst az összes fűszert, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tejfölt is.

8. Lépés

Lassú tűzön főzzük a húst a fűszerekkel és a tejföllel, míg a szósz be nem sűrűsödik.

9. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek