HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hétvégi Tejfölös gombás sertéstokány

A Tejfölös gombás sertéstokány igazán üdítő fogás, ha kicsit változtatni szeretnénk a hétvégi menün. A tejföl és a gomba együtt igazi ínyencséget alkotnak, főleg, ha az egészet belelocsolkjuk a szaftos sertéstokányhoz. A recept egyszerű és gyors, kiadós és tápláló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéstokány Hozzáadott
  • 35 g vaj Hozzáadott
  • 200 g csiperkegomba Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Só, bors paprika petrezselyem ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a serpenyőt, majd adjuk hozzá a vajat.

2. Lépés

Kockázzuk fel a húst, és adjuk a forró serpenyőhöz, és sütjük mindkét oldalát, míg szép barna színű nem lesz.

3. Lépés

Amíg a hús sül, aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, vágjuk szeletekre a gombát.

4. Lépés

Amikor a hús kész, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

5. Lépés

A maradék vajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát is.

6. Lépés

Pároljuk a gombát, míg a leve meg nem fő, majd adjuk hozzá a fokhagymát.

7. Lépés

Adjuk hozzá a húst az összes fűszert, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tejfölt is.

8. Lépés

Lassú tűzön főzzük a húst a fűszerekkel és a tejföllel, míg a szósz be nem sűrűsödik.

9. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új