Forrás: Pixabay
Hétvégi Tejfölös gombás sertéstokány
A Tejfölös gombás sertéstokány igazán üdítő fogás, ha kicsit változtatni szeretnénk a hétvégi menün. A tejföl és a gomba együtt igazi ínyencséget alkotnak, főleg, ha az egészet belelocsolkjuk a szaftos sertéstokányhoz. A recept egyszerű és gyors, kiadós és tápláló.
Hozzávalók
- 500 g sertéstokány
- 35 g vaj
- 200 g csiperkegomba
- 150 ml tejföl
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors paprika petrezselyem ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük elő a serpenyőt, majd adjuk hozzá a vajat.
Kockázzuk fel a húst, és adjuk a forró serpenyőhöz, és sütjük mindkét oldalát, míg szép barna színű nem lesz.
Amíg a hús sül, aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, vágjuk szeletekre a gombát.
Amikor a hús kész, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
A maradék vajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát is.
Pároljuk a gombát, míg a leve meg nem fő, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
Adjuk hozzá a húst az összes fűszert, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tejfölt is.
Lassú tűzön főzzük a húst a fűszerekkel és a tejföllel, míg a szósz be nem sűrűsödik.
Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.