HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles thaiföldi őrölt csirke kolbász tekercsek

A thai csirkés kolbásztekercs recept a klasszikus kolbásztekercs thai csavart ad. A hagyományos csirkekolbász és a thai konyha egzotikus ízei, például a citromfű és a halszósz fúziója teszi ezeket a tekercseket ízletes előétellé, uzsonnára vagy partikra. Amellett, hogy ízletesek és laktatóak, nagyon könnyű őket összeállítani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g Csirke darált hús Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Citromfűszár, csak a fehér részét apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál halszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál édes chiliszósz Hozzáadott
  • 1 Sárgarépa, finomra reszelt Hozzáadott
  • 2 Zöldhagyma, finomra szeletelve Hozzáadott
  • 3 lapok leveles tészta Hozzáadott
  • 1 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • Szezámmag a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F), és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverje össze a csirkehúst, a fokhagymagerezdeket, a hagymát, a citromfüvet, a halszószt, a szójaszószt, az édes chiliszószt, a sárgarépát és a zöldhagymát. Keverje össze, amíg jól össze nem keveredik.

3. Lépés

Vágjuk félbe a tésztalapokat. Osszuk a csirkés keveréket hat egyenlő részre, és formázzunk mindegyik részből egy-egy hasábot. Helyezzük az egyes rönköket a tészta egyik felének hosszú oldala mentén.

4. Lépés

Tekerje fel a tésztát, hogy a tölteléket magába zárja, és a tekercset a varrással lefelé fordítva fejezze be.

5. Lépés

Minden tekercset kenjünk meg a felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.

6. Lépés

Vágja minden tekercset félbe vagy a kívánt méretre, és helyezze őket az előkészített sütőlemezre.

7. Lépés

Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna és átsült.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új