Forrás: Pixabay
Hiteles thaiföldi őrölt csirke kolbász tekercsek
A thai csirkés kolbásztekercs recept a klasszikus kolbásztekercs thai csavart ad. A hagyományos csirkekolbász és a thai konyha egzotikus ízei, például a citromfű és a halszósz fúziója teszi ezeket a tekercseket ízletes előétellé, uzsonnára vagy partikra. Amellett, hogy ízletesek és laktatóak, nagyon könnyű őket összeállítani.
Hozzávalók
- 500 g Csirke darált hús
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Kis hagyma, apróra vágva
- 1 Citromfűszár, csak a fehér részét apróra vágva
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál édes chiliszósz
- 1 Sárgarépa, finomra reszelt
- 2 Zöldhagyma, finomra szeletelve
- 3 lapok leveles tészta
- 1 Tojás, felvert tojás
- Szezámmag a szóráshoz
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F), és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy keverőtálban keverje össze a csirkehúst, a fokhagymagerezdeket, a hagymát, a citromfüvet, a halszószt, a szójaszószt, az édes chiliszószt, a sárgarépát és a zöldhagymát. Keverje össze, amíg jól össze nem keveredik.
Vágjuk félbe a tésztalapokat. Osszuk a csirkés keveréket hat egyenlő részre, és formázzunk mindegyik részből egy-egy hasábot. Helyezzük az egyes rönköket a tészta egyik felének hosszú oldala mentén.
Tekerje fel a tésztát, hogy a tölteléket magába zárja, és a tekercset a varrással lefelé fordítva fejezze be.
Minden tekercset kenjünk meg a felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
Vágja minden tekercset félbe vagy a kívánt méretre, és helyezze őket az előkészített sütőlemezre.
Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna és átsült.