HIRDETŐ

Húsos pirog

A húsos pirog remek választás hideg téli estéken vagy amikor egy telt ízvilágú, tartalmas ételre vágysz. Elkészítése sem bonyolult, viszont időigényes lehet, így érdemes előző nap elkészíteni a húsos tölteléket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g margarin Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g darált hús marha sertés vagy keverék Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só bors és paprika ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Elsőként készítsd el a tésztát. A lisztet egy tálba szórod, hozzáadod a margarint, a tojásokat, a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozod, majd hozzáöntöd a tejfölt, és addig gyúrod, míg össze nem áll.

2. Lépés

A tészta felét kinyújtod, és belehelyezed egy kivajazott, lisztezett tepsibe.

3. Lépés

Egy serpenyőben megpirítod a hagymát, majd hozzáadod a fokhagymát és a darált húst. Sóval, borssal, és pirospaprikával fűszerezed, majd addig pirítod, míg a hús meg nem sül.

4. Lépés

A húst eloszlatod a tészta tetején, rákenned a tejfölt, majd megszórod a tojásokkal.

5. Lépés

A másik tésztát is kinyújtod, majd betakarod vele a tölteléket. A tetejét lekened egy felvert tojással, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon) kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöd.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új