HIRDETŐ

Húsos pirog

A húsos pirog remek választás hideg téli estéken vagy amikor egy telt ízvilágú, tartalmas ételre vágysz. Elkészítése sem bonyolult, viszont időigényes lehet, így érdemes előző nap elkészíteni a húsos tölteléket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g margarin Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g darált hús marha sertés vagy keverék Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só bors és paprika ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Elsőként készítsd el a tésztát. A lisztet egy tálba szórod, hozzáadod a margarint, a tojásokat, a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozod, majd hozzáöntöd a tejfölt, és addig gyúrod, míg össze nem áll.

2. Lépés

A tészta felét kinyújtod, és belehelyezed egy kivajazott, lisztezett tepsibe.

3. Lépés

Egy serpenyőben megpirítod a hagymát, majd hozzáadod a fokhagymát és a darált húst. Sóval, borssal, és pirospaprikával fűszerezed, majd addig pirítod, míg a hús meg nem sül.

4. Lépés

A húst eloszlatod a tészta tetején, rákenned a tejfölt, majd megszórod a tojásokkal.

HIRDETŐ
5. Lépés

A másik tésztát is kinyújtod, majd betakarod vele a tölteléket. A tetejét lekened egy felvert tojással, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon) kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöd.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Húsos pirog

A húsos pirog remek választás hideg téli estéken vagy amikor egy telt ízvilágú, tartalmas ételre vágysz. Elkészítése sem bonyolult, viszont időigényes lehet, így érdemes előző nap elkészíteni a húsos tölteléket.

150
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Elsőként készítsd el a tésztát. A lisztet egy tálba szórod, hozzáadod a margarint, a tojásokat, a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozod, majd hozzáöntöd a tejfölt, és addig gyúrod, míg össze nem áll.

2. Lépés

A tészta felét kinyújtod, és belehelyezed egy kivajazott, lisztezett tepsibe.

3. Lépés

Egy serpenyőben megpirítod a hagymát, majd hozzáadod a fokhagymát és a darált húst. Sóval, borssal, és pirospaprikával fűszerezed, majd addig pirítod, míg a hús meg nem sül.

4. Lépés

A húst eloszlatod a tészta tetején, rákenned a tejfölt, majd megszórod a tojásokkal.

5. Lépés

A másik tésztát is kinyújtod, majd betakarod vele a tölteléket. A tetejét lekened egy felvert tojással, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon) kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöd.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.

Hozzávalók
A tésztához:
500 g
liszt
250 g
margarin
2 ks
tojás
1 Csomag
sütőpor
1 kiskanál
150 ml
tejföl
1 tojás
a kenéshez
A töltelékhez:
500 g
darált hús marha sertés vagy keverék
2 ks
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
só bors és paprika ízlés szerint
2 ks
tojás
200 ml
tejföl