HIRDETŐ

Igazi gyümölcsös Morzsás szilvás pite

A Morzsás szilvás pite egy igazi gyümölcsös, morzsás finomság a friss szilvás szezon közepette. A hozzávalók egyszerűek, az elkészítése könnyű és gyors, így bárki számára megfelelő választás, aki szeretne egy különleges, de mégsem bonyolult süteményt készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 700 g friss szilva Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília essence Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tűzálló formát kenjük ki vajjal.

2. Lépés

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk nagyobb darabokra.

3. Lépés

A lisztet, porcukrot, sütőport, sót tegyük egy tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a tojást és a vanília essenciát. Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg morzsás tésztát kapunk.

4. Lépés

A tészta felét nyomkodjuk bele a formába, erre jöhet a szilva, majd szórjuk rá a maradék tésztát.

5. Lépés

Süssük a pitét 40-50 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral szórjuk meg a tetejét tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új