Igazi gyümölcsös Morzsás szilvás pite
A Morzsás szilvás pite egy igazi gyümölcsös, morzsás finomság a friss szilvás szezon közepette. A hozzávalók egyszerűek, az elkészítése könnyű és gyors, így bárki számára megfelelő választás, aki szeretne egy különleges, de mégsem bonyolult süteményt készíteni.
Hozzávalók
- 700 g friss szilva
- 300 g liszt
- 200 g porcukor
- 150 g vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília essence
- 1 csipet só
- porcukor a tetejére
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tűzálló formát kenjük ki vajjal.
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk nagyobb darabokra.
A lisztet, porcukrot, sütőport, sót tegyük egy tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a tojást és a vanília essenciát. Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg morzsás tésztát kapunk.
A tészta felét nyomkodjuk bele a formába, erre jöhet a szilva, majd szórjuk rá a maradék tésztát.
Süssük a pitét 40-50 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral szórjuk meg a tetejét tálalás előtt.