Isteni Cseresznyés Pite Recept
A cseresznyés pite egy klasszikus sütemény, amely a nyári időszakban az érett cseresznye szezonjában különösen népszerű. A finom tésztát croissant tésztából készítjük, amelyet töltelékkel és ropogós morzsával tetejezünk. Ideális cseresznyés desszert a család vagy barátok számára.
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g cseresznye
- 250 g croissant tészta
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 citrom héja és leve
- 2 evőkanál liszt
Ropogós morzsához:
- 50 g vaj
- 50 g cukor
- 75 g liszt
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Készítsd elő a piteformát az egyszerűbb sütés érdekében.
Mossd meg és magozd ki a cseresznyét, majd keverd öss egy tálban a cukorral, liszttel, citrom levével és héjával.
Nyújtsd ki a croissant tésztát, majd helyezd a piteformába. Szaggasd ki aleget, és nyújtsd ki tészta széleit.
Öntsd a cseresznyés tölteléket a piteformába, majd hajtsd vissza a tészta széleit a töltelék tetejére.
Készítsd el a ropogós morzsát a vajból, cukorból és lisztből. Gyúrd össze a hozzávalókat, amíg morzsás állagú nem lesz.
Szórd rá a ropogós morzsát a pitére. Verd fel a tojást, és kend be vele a pite tészta szélét.
Süsd a pitét előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.