HIRDETŐ

Isteni Cseresznyés Pite Recept

A cseresznyés pite egy klasszikus sütemény, amely a nyári időszakban az érett cseresznye szezonjában különösen népszerű. A finom tésztát croissant tésztából készítjük, amelyet töltelékkel és ropogós morzsával tetejezünk. Ideális cseresznyés desszert a család vagy barátok számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Hozzávalók:

  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 250 g croissant tészta Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 citrom héja és leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott

Ropogós morzsához:

  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 75 g liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Készítsd elő a piteformát az egyszerűbb sütés érdekében.

2. Lépés

Mossd meg és magozd ki a cseresznyét, majd keverd öss egy tálban a cukorral, liszttel, citrom levével és héjával.

3. Lépés

Nyújtsd ki a croissant tésztát, majd helyezd a piteformába. Szaggasd ki aleget, és nyújtsd ki tészta széleit.

4. Lépés

Öntsd a cseresznyés tölteléket a piteformába, majd hajtsd vissza a tészta széleit a töltelék tetejére.

5. Lépés

Készítsd el a ropogós morzsát a vajból, cukorból és lisztből. Gyúrd össze a hozzávalókat, amíg morzsás állagú nem lesz.

6. Lépés

Szórd rá a ropogós morzsát a pitére. Verd fel a tojást, és kend be vele a pite tészta szélét.

7. Lépés

Süsd a pitét előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.

8. Lépés

Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új