HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Isteni epres joghurttorta

Sütés nélküli, bogyós gyümölcsös sütemény. Egyszerűen elronthatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg Eper Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • 20 dkg zabkeksz Hozzáadott
  • 5 dkg zabpehely Hozzáadott
  • 8 dkg olvasztott vaj Hozzáadott
  • 8 lap Zselatin Hozzáadott
  • 50 dkg görög joghurt Hozzáadott
  • 20 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 5 dkg cukor krémhez Hozzáadott
  • 1 tk vanília kivonat Hozzáadott
  • 20 dkg habtejszín Hozzáadott
  • ribizli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A friss gyümölcsöt mossuk, és szárítsuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Adjuk a cukrot és a citromlevet a gyümölcsökhöz és alacsony lángon forraljuk kb 3-4 percig, míg a gyümölcsök megpuhulnak.

2. Lépés

Vegyük le az edényt a tűzről és botmixerrel pürésítsük a bogyókat, míg egy sima mártást kapunk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Lépés

A kekszalaphoz egy turmixgépben/aprítógépben törjük össze a zabkekszet. Adjuk a kekszmorzsához a zabpelyhet és az olvasztott vajat.

4. Lépés

Béleljünk ki egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát szilikonos sütőpapírral. Tegyük a vajas kekszmorzsa keveréket a forma aljába és alaposan nyomogassuk bele. Tegyük a formát hűtőbe, hogy megszilárduljon a kekszalap.

5. Lépés

A lapzselatinokat áztassuk jéghideg vízbe. A joghurtot, a mascarponét, a cukrot és a vaníliakivonatot öntsük egy nagy tálba és kézi robotgéppel alaposan keverjük el. Adjuk a joghurtos krémhez a gyümölcspüré ¾-ét és azzal is keverjük össze.

6. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá. A megpuhult zselatinlapokat nyomkodjuk ki, és egy tálkában melegítsük fel mikróban, míg a zselatin felolvad, és folyóssá válik, de vigyázzunk, forralni nem szabad.

7. Lépés

Adjunk egy kevés joghurtos keveréket az olvasztott zselatinhoz, és keverjük el alaposan. Több részletben adjuk hozzá a többi joghurtos keveréket is és alaposan keverjük ki, nehogy a zselatin csomós maradjon.

8. Lépés

Óvatosan forgassuk zselatinos joghurtkrémbe a felvert tejszínhabot. A tortaforma oldalát béleljük ki olyan szélességű sütőpapír csíkkal, mint a forma oldala.

9. Lépés

Öntsük a krémet a tortaformában lévő kekszrétegre. Adjuk hozzá a maradék 1/4 gyümölcspürét és egy fogpiszkálóval forgassuk bele a krémbe, hogy szép márványos mintát kapjunk.

10. Lépés

A tortát legalább 4 órára, vagy egy egész éjszakára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha a torta kidermedt, vegyük le forma oldalát, óvatosan húzzuk le a torta oldaláról a fóliát, vagy a sütőpapírt.

11. Lépés

Néhány szem friss ribizlivel díszítsük fel a tortát, és már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új